The Guild 2 GOLD
PC

(4x)
299
Nákupem získáte 12 kreditů
Osobní odběr
zdarma
23 let
zkušeností
Naše výhody
8x vítěz
Ceny kvality
5000
výdejen
Doporučený věk: Od 7 let
Štítky: Středověk, Tycoon
Kód produktu: 12167
  • Kategorie

    PC / PC hry / Strategie
    GOLD edice obsahuje jak základní hru tak i datadisk Pirates of European Seas.

    The Guild 2 je plnohodnotná simulace života ve středověku. Zvolíte si své základní vlastnosti a povolání, začnete se starat o byznys (efektivní výroba a samozřejmě prodej za co největší cenu), po chvíli se otevřou možnosti sabotáží nebo politické kariéry, můžete se oženit – prostě rozšířené možnosti prvního dílu, který se stal jednou z nejpřekvapivějších her roku 2003. Se svou vlastnoručně vytvořenou postavičkou se budete moci procházet ulicemi a být přímými svědky takových událostí, jako je zatýkání, okradení bohatého obchodníka, apod. I vy mimochodem budete muset být dobří obchodníci, anebo alespoň schopní lapkové, protože jinak se u moci dlouho neudržíte.

  • Diskuze dočasně vypnuta

    Své dotazy k objednávkám prosím směřujte na email xzone@xzone.cz. Děkujeme.

    Komentáře (45)

    • Ashmen

      Tahle hra je pro mě největším zklamáním vůbec jelikož nápad je to dobrej, je i zábavná, ale potenciál naprosto nevyužitej. Několikrát jsem zatnul zuby a zkoušel jí hrát po síti jenže kdyby jenom padala... Po určitý době to prostě spadne s hláškou out of sync a pokud hru loadnu, tak spadne vždy ve stejnou dobu se stejnou chybou :(. Ta hra se nedá po síti dohrát a to je pro mě největší mínus, protože po síti je to největší zábava. Single pro mě za chvíli upadá do stereotypu zvlášť, když člověk ví jak vydělat. Bohužel padá jakákoliv hra The Guild 2 ať už se jedná o původní hru, piráty a nebo renesanci. Jasnej příklad tvůrců, kteří maj výborný nápady, ale při realizaci naprosto selhávají.

    • george.24

      zajimalo by me k te cestine jestli je oficialni od ceskyho distributora nebo fanouskovska? Objednal jsem si GOLD verzi. To je ten preklad tak spatnej?
      Existujou nejaky cesky fanstranky nebo komunitni forum?

    • kozel

      ahoj,já se jen chci zeptat jestli ta hra je hratelná jen s manualem jako jestli se jí porozumí,u jedničky byla čeština od score ale zde je to jiný bez češtiny a tak mě zajímá jestli i tak je furt tak zábavná.

    • ITblb

      tohle je přesně ten typ her kvůli kterým jsem si hry přestal kupovat úplně

    • Gaara

      Nevim proc hrotite jazykovy preklepy, v tyhle hre je absolutne jednudochy si to prepsat... spis bych hrotil to ze neexistuje tech. podpora pro ceskou verzi a je to skoda tuhle hru hraju s kamosem po siti a na siti to hrozne pada nekdy po 5 hodinach a nekdy po 5 minutach. mozna by pomohlo nainstalovat uk/us verzi patchnout ji na v.1.3 a češtinu jen zkopírovat ale nevim jestli to pravdu pude zkusim to a reknu Vam jak o dopadlo

    • Gino

      ceska verze - katastrofa, ale diky hratelnosti se da prezit. padani hry je sileny a po 10x na to uk kaslu. Patch nesezenete. Datadisk jiz nepada, ale zase neni pocesteny. (bohudik?) K jeho spusteni nepotrebujete zakladni verzi, takze kdo si koupil zakladni verzi, splace nad vydelkem. Funkce uvidis, kdyz vlezes s postavou do radnice. Lidi, kteri se stali tvymi podrizenymi nakliknes tak, ze najedes mysi na ten pravej panel - randice.

    • palix

      caute..mam dotaz..kdyz mam v uradu nejakou funkci jak muzu pouzivat ty veci co v te funkci muzu delat??.dik

    • Yondaime

      Zdravím tato hra s českým překladem se nedá nazývat hra ale utrpení!Souhlasím s Ajaxem překlepy jsou tam děsný (o tom že já muž mam titul Patricijka Erean Namikaze ani nemluvím) několikrát mi tam skočila angličtina a jak jsme se od Standy dozvěděly pády to nespraví ale furt mačkat Q nebo Esc a uložit hru se mi fakt nechce a anglicky neumím prý by to měl spravit patch 1.3 ale ten na českou verzi nebyl ani vydán a pokud by v takovémto stavu byl i datadisk který to možná taky spraví tak to si raději nechám zajít chuť.Kdybych to měl hodnotit The Guild 2 CZ verze a Mario tak Mario by na tom byl podstatně lepe!No vzhledem k tomu že tuto jinak perfektní hru si chci NORMÁLNĚ zahrát tak zkusím normálně na vydavatele a pokud to normálně nepůjde tak zkusím ostře!Doufám že se aspoň někam dostanu a Stando pokud ti to tak řekly tak bych je poslal do háje koupil sis českou verzi a ne anglickou!Ať s tím něco dělají oni to vydali tak si za tím mají stát

    • Standa

      Zdravím, reaguju na dotaz Mice. Patch 1.3 v české verzi není a soudě podle toho, co mě odpověděli z uživatelské podpory, tak ani nebude. Poradili mě, ať si nainstaluju anglickou verzi, že to pak snad bude v angličtině. No, naštěstí jsem si napřed na diskusních fórech našel nářky někoho, kdo to takhle zkusil - nejde to (výsledkem není hra v angličtině, ale chybové hlášení). Předpokládám, že pro výrobce to skončilo vydáním datadisku, pro distributora české verze pokrčením ramen a pro uživatele české verze zjištěním, že při vypnutém antiviru a všem co se vypnout dá a při neustálém ukládání se těch pár spadnutí dá přežít. Na to jak skvělá je to hra, je to docela smůla. Ale datadisk si odpustím - jednak nevím, jestli by se s českou verzí domluvil, jednak je mi proti srsti nechat se takhle přinutit zaplatit další peníze na něco, co by mělo fungovat a nefunguje.

    • Mice

      Ahoj, nevěděl by někdo kde stáhnout poslední patch (tedy 1.3) pro počeštěnou verzi?

    • Ajax

      Čeština to jsi asi slepý jsou tam překlepy tak závažný,že by se to líp spíš četlo v angličtině+našel jsem několik textů v Aj tedy nepřeložené a to v tutoriálu.Teda chudáci ti co hrajou Guild poprvý

    • ananas33

      Nevím co tady píšete za ,,blbosti!"
      hra je úplně v pořádku: nepadá, hratelnost je vynikající a čeština v pořádku

    • Zip

      Co vsechno obsahuje Gold verze? Ja mam 1 origos, na ni nejnovejsi patch a cestinu. Stoji za to utracet za score kvuli jen kvuli ni? Je tam jeste neco?

    • Hunty

      Doufám že originalka nebude mít bugy

    • Ajax

      Ale ta čeština je jen na základ bez datadisku:-(Nevíte přesný datum kdy vyjde The Guild 2???Konec května docela širokej ještě stále.

    • godlike

      takze lidi hra se jmenuje Europa 1400:The guild

      gold edice vysla na DVD ve score cislo 159 s cestinou:D

    • Nexulius

      Jak se menuje prvni dil??plz napiste mi to

    • Tom

      to by mne též zajímalo

    • afk

      vyjde ta hra vubec nekdy u nas ????????? :-D

    • rasasak

      datadisk se da normalne u nas koupit.. sam ho vlastnim.. stal me cca 200,-
      Jinak hra opravdu zabugovana ( zatim)
      verze 1.00 pada pada pada co 5 minut
      verze 1.20 pada pouze pri loadovani :D

    • Ivan

      Hm, nestálo by distributorovi za to sem dovézt Gold verzi jedničky? Já bych ji uvítal, už jen kvli datadisku, který prostě neseženu. Když se už tedy musí tak dlouho čekat na zmršenou dvojku.

    • Tom

      toť si počkáme, ale bude to s českými titulky, a to si klidně počkám

    • Hana Pětvalská

      Doufám, že dnes už to odešlou!!!

    • Tom

      hm, nemělo to již přijít? Když je vydání 10.1.

    • ananas33

      docela good hra ja jsem hral uz demo a je to paradni hratelnost ale doufam ze to padani nebude tak hrozny jinak jednicka byla pro me teda bomba:-D ale stejne si pockam az vyde gold edice

    • Duchan

      chm, opět odloženo a na prosinec

    • Ivan

      Já jsem jí viděl na jednom zahraničním shopu a stála sympatických 5 dolarů. Nestálo by za to ji dovézt distributorovi nebo aspoň našemu oblíbenému e-shopu?
      :-)

    • thouareg

      Hm.... ta gold edice jednicky by me taky zajimala.

    • Ignác Malý

      Ja som počul o slovenčine, kdesi na slovenciny.com či kde, ale neviem presne

    • Ivan

      Hm, tak mě napadá- měl bych zájem o gold edici první hry- šla by dovézt? A jestli ano za kolik?

    • Humil Humpolt

      Být vámi tak si počkám až cena klesna na 199,- jak tomu bylo u prvního dílu. Dlouho to dle mého názoru trvat nebude, jelikož 4head a JoWood udělali stejnou botu jako u prvního dílu a vydali opět alfaverzi hry. Laicky řečeno je hra tak prolezlá chybami, že jí není možné zatím hrát (padání, obrovské chyby v AI zapřičiňující v pozdější fázi neskutečné sekání, chyby v samotném systému, nedořešení a pod). Stačí se podívat na oficiální fóra.
      "If you fool me once, shame on you. But if you fool me twice, shame on me."
      Počítám že to bude jako u prvního dílu... patche budou vycházet v betaverzích a nakonec nevyjde ani jeden který by opravil všechny nejdůležitější. Tak přidají datadisk a později vydají hru v Gold Edici.

      Ale berte to jen jako radu, každý svého štěstí strůjcem a jsou to vaše peníze. Nápad hry je to skvělý, ale hratelné to bude tak za dva roky.

    • a

      Jeste k tomu kvalitni cestinu a je to jasny kauf... :)

    • Smasher

      Na offic. foru vydali prohlášení, že patch pro anglickou verzi hry vyjde 20 - 23 října a má se jednat o patch 1.2, kterej by měl vyřešit všechny chyby. Takže až vyjde tenhle patch tak si tu hru teprve koupim.

    • Smasher

      Taky mě tahle hra dost zajímá, ale nevim jestli se na ní mam těšit.... co jsem prohlížel forum na offic. stránkách tak spoustě lidem padá v dost krátkejch intervalech takže je nehratelná. Hru si nekoupim dřív než to padání definitivně odstraní. Zatim budu sledovat offic. stránky.Jinak s váma souhlasim tahle hra je pecka a dá se říct, že i jediná svýho druhu.

    • Gari66

      pls nevíte někdo kde se dá sehnat čeština? nebo kde bude v dohledné době? třeba do dvou týdnů?
      Jestli jo tak prosím napište Díky moc

    • xXx

      http://www.guild2cz.estranky.cz/

    • koalix

      to Ivan:
      vzhledem k tomu, ze o jednicce jsem se dozvedel az ve chvili, kdy jsem si ji koupil ve vyprodeji (a pak u ni stravil mnoho veceru do pozdnich rannich hodin) me to ani neprekvapuje ;o)

    • super

      nejlepsi hra co sem kdy paril...teda prvni dil a pokracovani bude snad lepsi ,snad to vyvojari neodflakli

    • Ivan

      Na to, že by to mělo vyjít koncem října, nás Joowood zrovna informacemi nepřehlcuje:-(

    • Martin Schovanec

      deety: V anglickem, vsechny hry na obchode, pokud neni uvedeno, ze je v cestine, jsou v anglickem jazyce.

    • deety

      Neví někdo v jakém to bude jazyce?

    • -mmm-

      u jednicky sem dokázal sedět 5 hodin deně v kuse doufám že dvojka bude ještě lepší....

    • Anonym

      jeeeeeeeeeeee to prostě nejlepšíííííííííííííííííííí pařba kdy sem vůbec vidělllllllllllllllllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Sonicer

      Uz v prvnim dile 4 Head Human studio dokazalo, ze tahle hra ma svou kvalitu a originalitu...

    • Karel

      Tohle je lahůdka tuhle hru hraje dokonce i moje sestra:D

  • Recenze (4)

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • NPC používají narozdíl od 1.dílu obchod,možnost hrát až 3 postavy najednou,mapy s více městy,XP systém a speciální vlastnosti,vidíte svoje postavy jindy než v zasedáních,více činností které ovládáte sami,grafika,volná hra,kampaň i multiplayer,tituly si musíte kupovat
    • mohlo být více nemocí,oznamují se vám nepodstatné věci,kromě vámi ovládaných charakterů je celá Dynastie pasivní,do 3.-ho stupně budovy možnost jen jedné lodi,roky nemají žádný význam,tituly si musíte kupovat,obtížnější orientace pokud jste zvyklí na první díl

    Celkově převyšuje první díl,ale stále je co vylepšovat

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • Nejlepším rysem hry je obrovská variabilita - ani po pár desítkách hodin hraní zřejmě nebudete moci říct, že jste využili všechny možnosti, které hra skýtá. Až vás omrzí zabývat se výrobou a prodejem, svěříte někomu svůj podnik a vrhnete se na politiku atd. Plně ovládat můžete až 3 postavy. Každá z postav nyní má širší možnosti podnikání podle svého zaměření (v prvním dílu kovář mohl provozovat jen svoje řemeslo, nyní patří každá postava do jedné ze 4 kategorií, takže řemeslník může provozovat kovárnu, a současně truhlárnu atd.). Starat se o výrobu, obchod, mezilidské vztahy, společenské postavení a bezpečnost současně je náročné, ale neztratíte se. Pokud vás nebaví shánět důkazy o zločinech vašich protivníků a uplatňovat je u soudu, klidně se bez toho dá obejít. Oproti prvnímu dílu je také více propracován systém vylepšování vlastností postavy podle získaných zkušenostních bodů.
    • Připravte se na to, že hra (i když na DVD v češtine vyšla už ve verzi 1.2) není zdaleka stabilní. Občas spadne; zvláště když se tak stane při pokusu uložit hru, je to k popukání... Doporučuji vypnout všechno, co aktuálně nepotřebujete (včetně antiviru), pak při troše štěstí budete hrát i několik hodin bez problémů. Čeština dala jistě dost práce a drobné chyby se dají tolerovat, dokonce si zvyknete i na to, že důsledně naopak jsou používány tituly pro muže a pro ženy (občan/občanka atd.). Zarážející je i technická podpora: nikde jsem třeba nezjistil, jestli aplikováním patche 1.3 na českou verzi vznikne něco použitelného - patche jsou v několika jazykových mutacích na stránkách výrobce, ovšem česky ne. Grafické provedení není nijak ohromující, ale u hry tohoto typu se to dá celkem tolerovat.

    Přes mizernou stabilitu, téměř neexistující technickou podporu pro českou verzi a drobné nedostatky v češtině je to skvělá hra pro každého, kdo má rád kombinaci budovatelské strategie s RPG. Až vyjde v gold edici včetně datadisku a s vylepšenou stabilitou za cenu kolem 500,-Kč, dám tomu 95% :-)

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • rozšíření možností povolání a namlouvání partnerů, víc základů při tvorbě postavy (patron - vše co má co do činění s jídlem je na expy jinak náročná postava než třeba scholar - učenec a léčitel)
    • Dalo by se zapracoat na grafice a někdy úplně nesmylné hlasování v radách

    Na to jak dlouho se hra očekávala jsem čekal větší pecku, ale i tak je to dost slušná hra, aby mi sebrala už tři celý víkendy a ještě mne dokázala překvapit.

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • Stejně jako první díl této série i díl druhý jasně ukazuje světu potenciál, který ve hře dřímá. Nejde zdaleka jen o jakési středověké Sims. Hra je prodchnuta středověkým obchodem, politikou a intrikami, loupením a hlavně bojem o moc a bohatství. Obrovská síla této hry pak tkví i v multiplayeru, jelikož možnost intrikařit S nebo PROTI vašim přátelům je vždy lákavá. Hra je především originální a to ne zdaleka díky jednotlivým prvkům, ale hlavně díky jejich společnému obrazu. Hráč si pak snadno v duchu řekne, tohle je přesně co na herním poli chybělo.
    • Díky několika povoláním, které můžete v této středověké strategii zastat, má pak hra poměrně dlouhou hratelnost.
    • Pravděpodobně největší zápor hry je spojen s jejím vývojářem (4head) a ostatně i vydavatelem (Jowood). Stejně jako první díl byla totiž hra vydaná v nehratelné podobě. Obrovský obsah herních chyb, především v umělé inteligenci a herním systému obecně způsoboval mrznutí, pády hry, i chyby typu zacyklených vozíčků, či lidí, kteří beznadějně bloumali stále dokola na jednom místě. Bohužel jen lehký výčet chyb.
    • A řešení? Nejdříve bylo vydáno několik oprav a přestože pádů hry ubylo a hra se tak dala relativně hrát, většinou jste při hraní beztak narazili na chyby další, někdy dokonce nové. Jowood, respektive 4head tak řešil celou situaci podobně jako v první dílu. Namísto aby hru (hry když už jí nejsou schopni udělat pořádně) opravil, jal se vyvíjet datadisk, který si za další peníze nešťastní zákaznící koupí.
    • Pravdou je, že datadisk v opravách pokročil ještě dále a chyb opět ubylo, ale v principu zákazníci nejdřív dostanou velmi špatný produkt, pak čekají na jeho opravu a nakonec si jsou defakto nuceni (pokud si chtějí slušně zahrát) koupit datadisk v hodnotě původní hry. Zajímavá obchodní taktika, ale mně osobně přivádí na myšlenku, že by 4head a Jowood (zodpovědnost vždy padá jak na vývojáře (špatně odvedená práce), tak i na distributora (vydání něčeho co je špatně odvedené)) měli přenechat licenci něčeho tak zajímavého, jako je tato série, radši někomu kdo se zajímá o spokojenost zákazníků.

    Kdyby byla hra vyladěná a dodělaná pečlivě, pak by se jednalo o velmi slušný titul. Bohužel tomu tak není a v momentální podobě bych hru nedoporučoval. Odhaduji, že hra vyjde později coby Gold, kde bude jak hra základní, tak i datadisk a pokud datadisk ještě tak jedním, dvěma patchi zalepí, jděte do toho!

    Celkové hodnocení vypočítáváme z ověřených i neověřených hodnocení.
    Ověřený nákup - zákazník prokazatelně zakoupil produkt u nás v obchodě.
    Neověřený nákup - nemůžeme ověřit, zda zákazník produkt zakoupil.

Sledujte nás na instagramu

velikonoce, veselevelikonoce, svatky
soutez, riseoftheronin, soutezime, ps5
chudacci, filmovysoundtrack, vinyl, poorthings, poorthingsmusic
onepiece, monkeydluffy, kucharka
thelastofus2, tlou2, clickertlou, figurka
dunepart2, dune, lisanalgaib, duna, vinylovedesky, vinyly