Agricola

879
Nákupem získáte 18 kreditů
Osobní odběr
zdarma
23 let
zkušeností
Naše výhody
8x vítěz
Ceny kvality
5000
výdejen
Merchandise: Desková hra
Jazyk: České titulkyČeské titulky
Kód produktu: 21825
  • Agricola je latinský výraz pro farmáře. Malé hospodářství – dřevěná chýše se dvěma místnostmi a dva lidé, kteří v této chýši žijí. To je základ této hry, která vás přenese do těžké doby 17. století, kdy si lidé na farmách museli sami zaopatřit své živobytí. Čeká vás pěstování zemědělských plodin, chov zvířat, různé profese – prostě spousta věcí, které se na takové farmě mohly odehrávat. A to vše na pozadí originálních a téměř dokonale vyvážených herních mechanismů.

    Úkolem hry je během 14 kol co nejlépe zvelebit své hospodářství - bodovací systém hodnotí např. počty polí, pastvin a dobytka, shromážděné zásoby nebo velikost obydlí. Každý člen vaší farmářské rodiny přitom může v každém kole provádět jednu činnost, ovšem pouze takovou, kterou už neprovádí někdo jiný. Činností na výběr je celá řada - farmáři mohou osít svá pole, těžit dřevo, jíl nebo kamení a to následně použít k rozšíření či vylepšení obydlí. S pomocí dřeva je možné oplotit louky a vytvořit z nich pastviny, na nichž se bude pást získaný dobytek. Na farmě se také hodí pár rukou navíc, takže je zde i možnost zplodit potomstvo a tím získat v každém kole akce navíc. Členy rodiny je však také potřeba ubytovat a nakrmit a v případě, že jich bude tolik, že pro ně nebude žádná činnost, půjdou žebrotou.

    Hra nabízí bezpočet strategií, ať již pro rozvoj farmy vlastní, nebo pro zbrždění soupeřů. Díky kartám profesí a drobných vylepšení, jejich pomocí lze získat další body se navíc v každé hře postup jednotlivých hráčů mění, tím jak do své strategie zakomponují právě tyto prvky.

    Hráč může z velké části ovlivnit průběh hry svými dovednostmi, schopnostmi nebo zkušenostmi. Náhoda hraje zanedbatelnou roli. Hry tohoto typu jsou vhodné spíše pro intelektuálně, dovednostně a věkově srovnatelné hráče.

    Charakteristiky:
    Počet hráčů: 1-5 (ideálně tři a více)
    Doporučený věk: od 12 let
    Délka hry: 30 minut na hráče (hra s rodinnými pravidly je kratší)

    Obrázky :
    • obrázek Agricola
    • obrázek Agricola
    • obrázek Agricola
    • obrázek Agricola
  • Diskuze dočasně vypnuta

    Své dotazy k objednávkám prosím směřujte na email xzone@xzone.cz. Děkujeme.

    Komentáře (0)

  • Recenze (0)

Sledujte nás na instagramu

velikonoce, veselevelikonoce, svatky
soutez, riseoftheronin, soutezime, ps5
chudacci, filmovysoundtrack, vinyl, poorthings, poorthingsmusic
onepiece, monkeydluffy, kucharka
thelastofus2, tlou2, clickertlou, figurka
dunepart2, dune, lisanalgaib, duna, vinylovedesky, vinyly