Call of Cthulhu: Temná zákoutí země
PC

(14x)
199
Nákupem získáte 8 kreditů
Osobní odběr
zdarma
23 let
zkušeností
Naše výhody
8x vítěz
Ceny kvality
5000
výdejen
Doporučený věk: Od 16 let
Štítky: Hororové, TPS
Jazyk: České titulkyČeské titulky
Kód produktu: 11834
  • Minimální požadavky

    Ověřte si zda splňujete HW požadavky
    (stránka v angličtině)

    Kategorie

    PC / PC hry / Akční

    Akční hororová adventura Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth se odehrává ve dvacátých létech minulého století. Její příběh vychází z díla slavného sci-fi a fantasy spisovatele H.P. Lovercrafta a slibuje velmi temnou atmosféru. Hlavním hrdinou je Jack Walters, bývalý policista, nyní soukromé očko. Jack se před lety střetl s něčím, co zřejmě nebylo z tohoto světa, s něčím, co přesahovalo možnosti jeho chápání a narušilo duševní rovnováhu. Nyní by se měl na žádost svého nového klienta podívat do městečka Innsmouth, kde se mají dít jakési příšerné rituály a pobíhat podivné kreatury. Jacka zde čeká odhalení hororových zážitků z jeho vlastní minulosti. Call of Cthulhu by měla uspokojit jak hráče toužící po akci,tak hráče, kteří volí spíše opatrnější a méně nápadný postup, případně si libují v řešení různých zapeklitostí. Jakým způsobem budete hru hrát, je prostě na vás. Atmosféru budou dokreslovat také zvuky a různé další efekty jako zakrvavený výhled, halucinace, tunelové vidění, ztráta sluchu, strašidelné hlasy, ad. Soubojům se v této hře nevyhnete, spolehnout se při nich budete muset pouze na vlastní schopnosti. Hra obsahuje dokonce systém vyčerpání, což znamená, že v případě, že budete držet zbraň příliš dlouho, začne se vám třást ruka. Hra je v češtině.

  • Diskuze dočasně vypnuta

    Své dotazy k objednávkám prosím směřujte na email xzone@xzone.cz. Děkujeme.

    Komentáře (45)

    • martin

      nevim jestli to jeste nekomu pomuze tady je patch na modra svetylka.

      http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2185150

    • frydla

      to Lucky:Ahoj mám stejnej problém taky tam nic nevidím, na starším kompu jsem to vždy v pohodě zvládl.Nedavno jsem si tuto suprovou hru zase nainstaloval(ve čtvrtek) na novej počítač mám ho od září a najednou to nejde.Zkoušel jsem i několik přeinstalů a změnu graf. nastavení hry a nic.
      To Mike:Taky se mi to stalo, máš novejší komp a toto je poňekud starší hra sniž grafický nastavení(přeinstaluj hru a při prvním nastavování grafiky zkus dát nižší, mě to pomohlo), ale připrav se, že v 7 kapitole budeš mýt problém jako lucky a já zatím.

    • Mike

      Chtěl bych se zeptat, má někdo problém v první misi, jak jste v baráku nějaké sekty a pak v jednich dveřích je jsou spousty knih s rozbitým zrcadlem, pod kterým je poklop, který vede někam po žebříku dolů... Tak když otevřu ten poklop, tak mě to okamžitě vyhodí do windows .. ( W7 64x )... Pomohl by někdo?
      A to sem se tak těšil, že si to zahraju :(

    • Lucky

      čau porádí mi někdo v kapitole 7-Ubikace. Jak se maj sestřelit ty čarodejnice. Na všech videjích píšou, že se maj sestřelit tři modrá světílka. Ale já je na zaměřovači vůbec nevidim. vidim tam uplný prd.Porádí mi někdo jak to mám udělat, když nic tam nevidim, předem dík za odpověd.

    • Thommy

      Tahle hra mi trochu připomíná film Dagon, kterej sem viděl.

    • Grobullus

      tyyhle hre ja davam 100% uz jen kuli tomu ze to je inspirovany dilem H.P Lovecrafta a Necronomiconem + atmosfera, a hrat to vecer... to je vo zivot :D:D

    • netykavka

      Neznáte někdo podobnou hru jako je tato? Tento žánr her mne velmi baví.:)

      Mimochodem na vistách jde Call of Cthulhu v pohodě, alespoň mě.

    • Ivan

      fbiman: zkus to hrát jako administrátor, pokud tak nečiníš, problémy ta hra má i s vícejádrovými CPU

    • fbiman

      Koupil jsem si to u Levelu a pořád mi to padá!!!!!Hra mi jede ani ne 5 minut a napíše mi to Služba nedostupná.Mám XP a nevím si stím rady díky za pomoc.

    • Hybrid666

      Rad bych upozornil pripadny kupce ze na OS Vista nechodi hra korektne, velmi casto pada a i na jine bugy jez na XP nebyly jsem narazil. Uprava kompatibility zel nepomaha. Jen pro info.

    • Hybrid6666

      G4U - dvd obal, samotne DVD stejny potisk co na puvodni verzi od cenegy.

    • Fg

      jedna se o klasickou verui ci Game4U?Diky

    • Hybrid 666

      Jakej praktickej vyznam ma ve hre krome rozostrenyho videni to morfium?

    • congi

      dpc uz s tim to seru neska sem mimo.."chyby" stejne je jedna z nej her:D

    • congi

      shit "jedna z nejlepsich" ikdyz na chybi vetsina lidi prdi ale ja to musel napsat znova:)

    • congi

      podle mne jedna s nejlepsich her..uzasna atmosfera, kam se zabavnosti hrabe Crysis, Call of Duty atd..

    • Omega

      Po strance atmosfery a pribehu to dobra (kvalitni) hra dozajista je, otazkou je, nakolik jsi "otrly" a trpelivy hrac, hra je totiz dost tezka a i na nejlehci obtiznost + nemoznost hru ukladat a pomerne dost bugu vyzaduje byt hodne shovivavy.

    • FB!m@n

      Zdar.Chci se zeptat těch co už to hráli je to fakt dobrá hra a má cenu to koupit??a ještě se chci zeptat jak je to stím konce ve winchetrovi jsem že to jde jen chetem.Dík za odpověď.

    • Frater Omega

      Dobry den, musim jentak mimodek pochvalit Xzone za v posledni dobe dobre ceny jez zacal oproti konkurenci razit - CoC za 199 Kc je vazne super cena i kdyz me tak hra nedostala, stejne tak RE4 za 3 stovky, jen tak dal.

    • Seph

      hraju to uz podruhy, ale po dlouhy pauze, takze je to skoro jako poprve. Opet me srazi do kolen hodne vysoko nasazena latka obtiznosti, ktera ze hry cini kousek neprilis vhodny pro nahodileho hrace. Ale uz kvuli atmosfere to chce zatnout zuby a dohrat to do konce (Urcite nikdo neceka, ze stastneho:-) )
      A co se hrani vecer tyce, je za chvili pulnoc a hraju pri rozsvicenym svetle:-) Manzelka si sice cte, ale asi bych svitil tak jako tak:-D No ale ted uz se asi pujdu venovat ji;-) (zahrajem si chvili diablo po siti) dobrou noc

    • Bobo

      Hrál jsem tu hru u kámoše a málem jsem se "posral" strachy. Je to fakt hra jenom pro ty njsilnější nátury. Jinak jí dávám 95%. Prostě super výbuch hra! Zaručuju vám, že se budete určitě bát a to minimálně na 90%. Hlavně to nehrajte po tmě, jinak by to byla asi vaše poslední "chvilka" života. :)

    • Bobo

      Hrál jsem to u kámoše a málem jsem se posral strachy, je to hra fakt jenom pro ty nejsilnější nátury. Jinak jí dávám 95%. Fakt super a doporučuju. Budete se bát, to vám slibuju tak na 90%.

    • Jan

      To jsem si take myslel, ze jakmile obdrzim nejake zbrane tak hratelnost a postup hrou nabere jinci spad, bohuzel jsem se mylil, Marshova rafinerie a to co prijde dal toho bylo jasnym dukazem..

    • Valheru

      Začíná? Já jsem právě získal zbraně a doufal jsem, že tím ta věčná frustrace končí. ( 3mise jen utíkáte s holýma rukama)

    • Jan

      re: Rmul
      Timto mistem alespon v mych ocich cela frustrace teto hry teprve zacina, uzij si to, jsem zvedav jak budes hru hodnotit az ji dohrajes (pokud na to budes mit nervy, ne, nemyslim kvuli hororovemu zanru teto hry, ale kvuli hratelnosti a frustraci z ni plynouci...). Docela uchazejici (i kdyz nikterak vyjimecna) hororova atmosfera potazmo pribeh z pera Mistra hororum jeste sama o sobe nedela dobrou hru co se da dobre hrat, nic, kazdemu co jemu jest ;)

    • Rmul

      tak tahle hra je fakt perfektní, ale už 2x se mi tam stal zákys, ted jsem zakysl v marshově rafinerii nemůže přeběhnout přes ten težký kulomet...není na to nějaký fígl??? pls

    • charmer

      Ja to doporucuju hrat vecer!! :-)

      Tahle hororovka za to stoji.

    • nervana

      jj pro milovniky hororu,tajemna a obcasnych lekacek je to docela psycho..nedoporucuju hrat vecer :))

    • BoB

      TAK TO ASI HRAJU JINOU HRU JA ZTOHO TĚŽCE US..VAM SKUSTE TO HRAT VEČER SAMI DOMA JE TO BOMBA HRA

    • Jan

      Re: savory
      Grafika byla tím nejmenším mínusem, jež mi na hře vadila, to o čem mluvím je celkový herní koncept, jež by měl hru tvořit zábavnou a hratelnou, příběh a atmosféru též hodnotím kladně,mínusem spatřuji VŠE ostatní (viz.mé předešlé 2 příspěvky), to jen pro upřesnění. Peace.

    • savory

      Zásadne nesúhlasím s Janom. Každý sa tu sťažuje na tú nešťastnú grafiku sakra! Náhodou je priam ohromujúca, tá hra svetla a tieňov je par excelance. A príbeh je druhým najlepším čo som kedy zažil (prvenstvo má Fahrenheit) takže neviem prečo také zlé hodnotenie fakt. S optimalizáciou to je nasledovne: hral som na celeron 1,7 512 MB, MSI geforce fx 5700TD-hru som pokoril na 800x600 a ani mi necukla!!! Takže ja mám rozhodne len kladné pocity

    • Jan

      Dodatek:
      A ještě bych zapomněl na další alespoň v mých očích zásadní mínus který se podílí na dojmu z hratelnosti či spíše míře frustrace a tím je absence rychlého uložení a nahraní vs. nastavená laťka obtížnosti hry a tudíž spoléhání se na realitku checkpointů, ne vždy zrovna nejrozumněji rozvržených napříč herním světem CoC, takže ve výsledku jet některé delší a náročnější úseky po 5 či 7 nepovažuji zrovna za 2x zábavné když většinu herní doby trávím pod kytičkami....Hra má v mých očích i své nezanedbatelné světlé stránky, bohužel ty temné, jež hru tvoří zábavnou a hratelnou alespoň u mne silně převládají. Hau :)

    • Jan

      Moje hodnoceni:

      + 1, atmosféra
      2, příběh

      - 1, zastaralý a dostatečně neoptimalizovaný engien vs. min. uváděný nároky, takže na horších kompech to zase takový med s plynulostí není - viz: Frater
      2, zcela nulová A.I nepřátel
      3, linearita
      4, naskriptovanost s naprostou nemožností volit vlastnější způsob postupu hrou, jen ten daný vývojáři, takže to kolikrát není o tom, přijít na ten nejlogičtější dalšího postupu, ale na to, jak to chtěli vývojáři (viz Marsh rafinery)
      5, bugy jako např. okamžité mizení padlých nepřátel
      6, respawn nepřátel
      7, přílišná obtížnost
      8, na základě výše zmíněných mínusů v mých očí značně frustrující a nezábavná hratelnost.

      Moje hodnocení max. 50%

    • LION(LS)

      Je to vyborna hra, vsechno je cesky, vyborna atmosfera a dobry napady ve hre, fakt sem se bavil, to uz sem dlouho nevidel. Sice je tam mensi HW narocnost ale celkem se to hejbe slusne. Kdo ma rad hororovi hry tak to urcite kupte, nebudou to vyhozeny prachy.

    • Frater

      Jen čistě pro informaci bych majitelům slabších sestav uvažující o této hře doporučil, brát onu minimální potřebou konfiguraci u této hry (nějaké osmi kilo, a 256 MB ram) hodně, ale hodně s nadhledem, na mé šunce 2400+, 512 MB, FX 5200 128 MB se hra ani v 1024x768 s vyplým AA zdaleka nehýbe plynule jak bych s přihlédnutím k požadavkům a hlavně tomu co tento zastaralejší engien předvádí čekal. O relativní plynulosti (i když i tak to občas cukne) se dá mluvit tak v rozlišení 800x600 s vypnutým AA - samozřejmě. To jen tak pro info.

    • Omega

      Díky

    • Martin Schovanec

      Omega: Vsechny texty jsou v cestine.

    • Omega

      Je v té CZ verzi hry přeložený veškerý psaný slovo včetně těch diářů?, nebo tam něco zůstává v AJ? Dík

    • savory

      vinikajúca hra! ja som ju dohral v angličtine a bol to vínimočný zážitok, aspoň pre mňa. Táto gamesa je dosť náročná čo sa týka hádaniek, a ten koniec tak to chce poriadny kus šťastia ale ten kto ju pokorí, prežije skvelý zážitok. ja by som dal hre min. 93%, dokonca aj grafika ma ohromila

    • Martin Schovanec

      URU: Pokud chcete neco rici Ceneze, tak zde jsou jejich stranky www.cenega.cz . Zde placete nad spatnym hrobem :)

      Jinak nove zhave informace. Hra vyjde asi koncem cervence a cena bude prijemnych 499 Kc.

    • URU

      Tak jak je to s tou CZ verzí hry?, pomalu polovina července a hra nikde... Mohli by se konečně naučit držet slovo a hru vydat v termínu v kterém oficiálně oznámili hráčské veřejnosti (že Cenego?)

    • URU

      Tak nový info z TG - Cenega se chopila lokalizování a hra by měla vyjít pod názvem Volání Cthulhu někdy v červenci...

    • URU

      to: jerry
      Napiš o překlad na chceteto@cestiny.cz, čím více podobných žádostí, o to větší šance, že někdo do překladu vlítne, jsem na tom stejně...:(

    • jerry

      Hned bych objednal kdyby byla čeština, bohužel je tam docelá těžká angličtina (alespoň pro mě), no snad se někdo najde a překlad vytvoří :-)

    • URU

      Je sice fajn, že se tady nakonec bude prodávat, ale ta cena už tolik fajn není, to si raději počkám, až to padne na nějakou přijatelnější částku...:(

  • Recenze (14)

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • + Atmosféra
    • + Zvuky
    • + H.P.Lovercraft
    • + V jisté míře Grafika
    • + Příběh
    • Jako obrovské mínus jsou tady ty skur***é BUGY, já ( W7 64bit ) jsem měl bug uplně na každém rohu, furt hra padala, ať jsem třeba lezl po žebříku nebo posunoval bednu, tak vždy \"program přestal pracovat\"
    • Hra super, ale to že se už neudělali patche této hře strašně ubírá....

    Díky bugům se hra nedá ani dohrát.... Strašně mě to naštvalo, že tak dobrá hra má tolik bugů které by stačil opravit nějaký ten patch, ale jelikož se tvůrce hry rozpadl, tak se ho nikdy nedočkáme...

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • Grafika-Ačkoliv to po stránce textu apod není žádná sláva tak po stránce designu je to velmi hezky udělaný a dokonale podrývá temnou atmosféru tohohle hororu.
    • Příběh-Jednoduše řečeno úrostě Lovectraft.
    • Akční vložka hry-Velice povedení a přidává na atmosféře, sem jen vděčnej za absenci zaměřovacího kříže člověk má pak oto větší strach a pocituje hutnější napětí.
    • Občas zlobí AI.
    • Slabší povahy si musejí připlatit za pleny.

    Když sem viděl logo Bethsheda byl sem docela skeptický ale už od prvních chvil mě hra naprosto pohltila svojí atmosférou, pro milovníky hororu a hlavně Lovecrafta povinnost!!

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • Nejlepší hororová hra se starou grafikou, kterou jsem kdy hrál, ze hry jsem měl při nastavení maximálních detailů 100% prožitek strachu, lidi, tohle kupujte, je to to nejlepší z akčního hororu pod sluncem!!! Příběh je přímo briliantní, každou chvíli čekáte, že na vás za rohem vybafne nějaká zrůda. Je zde i např. otevírání trezoru, musíte se však od někoho dozvědět správná čísla pro jeho otevření, fakt super!!! Doporučuju hrát hlavně v noci se sluchátkama na uších, pak je to to pravé ořechové!!!
    • -možná starší grafika někoho úplně nenadchne (mně nevadila, právě že přesně zapadá do doby, kdy se příběh odehrává).

    Tato hra podle mě jednoznačně překonává i dnešní hororové hry s propracovanou grafikou, které i tak někdy neposkytnou maximální hororový prožitek. Myslím si, že starší grafika u hororových her je mnohem strašidelnější než ta dnešní. Jedná se o jeden z nejlepších akčních hororových kousků, který může hororová scéna vůbec nabídnout. Kdo koupí, neprohloupí a dostane přesně to, co od této hry očekává - maximální adrenalin a maximální prožitek ze strachu. Ještě žádnou hororovou hru jsem si tak nevychutnal právě tak, jako tuhle! Poklona!!!

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • +ATMOSFÉRA - opravdu by se dala krájet.
    • +Napětí
    • +Žádný HUD
    • +Míření se zbraní pěkně bez křížku, dodává na realističnosti
    • +Krásná pochmurná grafika a prostředí
    • +Obtížnost
    • -bugy
    • -občas umělá inteligence nepřátel, ale většinou vás strach donutí utíkat tak, že si toho ani nevšimnete, že nepřátelé jenom stojí a tupě čumí

    čistý strach, který byl převedený do hry.

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • + povedený příběh
    • + realistické prostředí USA 30.let minulého století
    • + atmosféra
    • + systém léčení
    • + Lovectraftovy "rybí bytosti"
    • - nepříjemný bug na konci hry, něco mě vždy zabilo ať jsem dělal co jsem dělal, vyřešeno patchem GOD MODE
    • jinak neuvidíte jak to dopadne :))
    • - místy poměrně těžké, třetinu hry nemáte zbraň !!!!
    • - někde složité rébusy

    pro dokonalé vychutnání hry je nutná znalost Lovectrafta !!! takže pro fanoušky H.P.Lov. je to super hra s bombovou atmosférou kultu rybích bytostí přenesených z knihy na monitor hráče
    všem, pro které jméno Lovrcraft není cizí, DOPORUČUJI

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • - Jedna z nejatmosféričtějších her vůbec ( společně s Pathologic a Thief )

    • - Skvělá kombinace FPS a Adventury

    • - Příběh a tempo první poloviny hry je na jasných 100%
    • - OBROVSKÁ linearita

    • - Bugy, bugy, bugy

    • - Druhá polovina hry je nudná a příběh pokulhává.

    Opravdu slušná hra, nevhodná pro slabé povahy :-). Lepší atmosféra než F.E.A.R a Resident evil dohromady.

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • Slušná grafika, dokonalá hororová atmosféra, skvěle vyřešen systém HUDu, spousta zajímavých částí
    • V pozdějších fázích až moc akční, později stereotyp

    Slušná hororová akce u které se ze začátku budete klepat strachy

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • Výborná hororová adventura se stylovou grafikou,úžasným příběhem a hlavně skvělou atmosférou.Zapomeňte na všechny ty rádoby "horory" jako jsou Doomy a Quaky a další blbosti.Ve srovnání s Call of Cthulhu jsou to jen trapné střílečky.
    • Nic mě nenapadá.

    Skvělá adventura.
    Všem to vřele doporučuji.

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • Tahle hra je jako když si na své CRT vyboulené televizi pustíte laciný horror a k tomu si dáte blátivé párky a vlažnou vodu se sirupem, budete se cítit opravdu průměrně.
    • Jediný velký klad téhle hry je, že není úplným šmejdem, ale také ničím, co bych mohl doporučit. Na PC jsou desítky lepších horrorových akčních her:(
    • Bethesda dělá jen jednu opravdu kvalitní hru a tím je THE ELDER SCROLLS, to je DNA studia. Aktuálně se připojuje Fallout. Ostatní hry jsou většinou kvality ''aby se neřeklo'' včetně CoC.
    • Grafika-hratelnost-ozvučení, to vše nestojí v Cthulhu za moc.

    Tahle hra by si spíš sama měla vyhledat temné zákoutí a už se neukazovat.

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • atmosféra je dokonalá
    • příběh
    • hratelnost
    • design hry
    • grafika
    • čeština
    • grafika je dvojsečná zbraň
    • občas o infarkt z leknutí

    Fantastická atmosféra strachu a skvělý design dělá ze hry aspiranta na nejlepší hororovou hru a jednu z nejlepsších her vůbec. Grafika je na jednu strachu zastaralá, ale i neuvěřitelně působivá.

    Celkové hodnocení vypočítáváme z ověřených i neověřených hodnocení.
    Ověřený nákup - zákazník prokazatelně zakoupil produkt u nás v obchodě.
    Neověřený nákup - nemůžeme ověřit, zda zákazník produkt zakoupil.

Sledujte nás na instagramu

velikonoce, veselevelikonoce, svatky
soutez, riseoftheronin, soutezime, ps5
chudacci, filmovysoundtrack, vinyl, poorthings, poorthingsmusic
onepiece, monkeydluffy, kucharka
thelastofus2, tlou2, clickertlou, figurka
dunepart2, dune, lisanalgaib, duna, vinylovedesky, vinyly