Pathologic
PC

(5x)
149
Nákupem získáte 4 Kredity
Osobní odběr
zdarma
23 let
zkušeností
Naše výhody
8x vítěz
Ceny kvality
5000
výdejen
Štítky: Hororové
Jazyk: České titulkyČeské titulky
Kód produktu: 11540
  • Kategorie

    PC / PC hry / Adventury
    Jde o příběh tří mladých lidí - talentovaného vědátora, lékaře samouka a výstřední dívky - kteří musí přežít 12 hrůzostrašných dní ve velmi zvláštním městečku, jež je pohlcováno neznámým zlem. Toto místo je ztraceno hluboko ve stepi a jeví se z části starověké a z části moderní. Každého z hrdinů zde čeká něco jiného. Budou pozorovat, jak zde vše umírá v agónii a snažit se pochopit, jak ta děsivá epidemie vlastně začala, jak ji lze zastavit, a za jakou cenu. Herní svět i příběh je vlastním dílem samotných Ice-Pick. Avšak postavy, jejich pocity a pohnutky, jsou již inspirovány a ztvárněny skutečnými herci. Pokud jde o atmosféru, tvůrci připouštějí možnou podobnost s filmy Davida Lynche. Nechali se prý ovlivnit také díly takových spisovatelů jako Franz Kafka, Gustav Myerink, Umberto Eco či Edgar Allan Poe. Žánr titulu lze definovat poměrně těžko. Jednak vám zde totiž půjde o sbírání určitých předmětů, které vám pomohou dbát o vaše zdraví či vybavení, pak budete muset přijít na kloub zápletce, plnit úkoly, zachraňovat nebo naopak zabíjet některé NPC. Přitom se budtee muset snažit vyhýbat infekci (nebezpečí se může skrývat všude) a pečlivě organizovat svůj čas. Rovněž budete moci obchodovat, bojovat, loupit nebo rabovat. Veškerá akce se bude odehrávat v prostředí onoho města, které je tvořenou více než stovkou různých budov (od obyčejných domů, přes soukromé rezidence, po různé speciální stavby). Interiéry každé z nich jsou prý zpracovány velmi pečlivě. Přístup do jednotlivých domů se bude otevírat nebo zavírat na základě hráčovy aktivity nebo na základě různých událostí ve hře. Setkáte se zde s 27 různými NPC a více než 30 typy typických obyvatel města. Každá z těchto postav bude mít svou osobnost, minulost i tajemství. Většina míst i věci ve hře je kontaminovaná a nebezpečná. Hra je v češtině.
  • Diskuze dočasně vypnuta

    Své dotazy k objednávkám prosím směřujte na email xzone@xzone.cz. Děkujeme.

    Komentáře (20)

    • FO

      Nevi nekdo cirou nahodou o prelozenem do CZ ci slovenstiny at jiz formou titulku nebo samostatneho textu to prvni video - rozhovor 3 postav v tom divadl? Farflame: Dulezite pr samotne dohrani byt nemusi, ale pokud chci ke hre poctive pristoupit a byt se vsim co nabizi od zacatku obeznamen, rad bych znal o cem spolu hovori, smysl to jiste ma, jinak by to tam nazacatku nebylo.

    • FO

      Zdar, chtel bych se pozeptat jak je to s touto hrou co do miry zabugovanosti, je s prehledem dohratelna?

    • 666

      Dodatek; Ale je mozne ze az nekdy nebudu mit MEGA co delat, ze se ke hre jeste vratim a dam ji sanci, uvidi se :)

    • 666

      Re: Nasir; O graf. stranku mi jde nejmene, to mi ver. Jak rikam, netvrdim, ze se to potom dale ve hre nerozjede ale do toho druheho dne o cem to bylo? Porad me jenom nekdo za nekym posilal a proti premysleni take nic nemam :), ale ty dialogy? , jak jsem psal proste nuda sed - to si radeji prectu dobrou knizku obdobneho zanru nez tohle hrat, nic kazdy mame svuj nazor a tak to ma byt. Take tuto hru nehodnotim v celkovosti protoze jsem ji zkratka a jednoduse zdaleka nedohral a proste me nevtahle diky vyse zminenemu (strilecku jsem od toho necekal, jen pro ujisteni), nic vice ani mene. Zdar.

    • Nasir

      To 666: ty sis asi spletl žánr. Když tě nebavilo číst rozhovory a nazýváš je zdlouhavými a nudnými, asi těžko budeš chápat, o čem to je. Vizuálně tě tahle hra nenakopne. Takže nevím, na co si stěžuješ, když tě to pak nechytne. Vodit za ručičku tě nikdo nebude. Tady se holt musí přemýšlet.

    • 666 (Velký Satanáš)

      Re: Jen takovy mensi dodatek, ted jiz hraji hru z obdobneho soudku a to Fahrenheita, a to je skutecne jinci kafe, od pocatku graduje hratelnost i pribeh takovou merou, ze nenachazim chvalou slov, tomuto rikam ta spravna jiskra a naboj jez cloveka od pocatku vtahne do hry...Ale jak rikam kazdemu co jemu jest, necht hraje co jej bavi.

    • 666 (Velký Satanáš)

      Tak nevim, slysel jsem na tuhle hru pet samou chvalu a rikal jsem si, ze kdyz je to hororova hra videna z vlastniho pohledu s udajne zajimavym pribehem a atmosferou (coz mam rad) tak ze ji zkusim...Atmosferu hra ma, hudba je taky vyvedena, ale hratelnostne me to prijde ze to postrada jakykoliv naboj ci jiskru, dostal jsem se nekam do "druhyho dne", porad me jenom nekdo nekam za nekym posilal, neskutecne zdlouhavy a nudny rozhovory plny ruznejch dvojsmyslu, ale pritom nuda, sed...Nevim, proste kazdemu co jemu jest, me ta hra absolutne nevtahla jak vsude psali (zejmena na hrej.cz hru vychvalili a dali pro me nepochopitelnych 90 %). Treba se to potom v dalsich fazich hry nejak rozjede ale do toho druhyho dne me to prislo jako naprosta nuda bez jakyhokoliv naboje, od pohledu budget. A to nemluvim o prasacky optimalizaci toho jak se hra chova v exterierech na konfiguraci kde jede plynule Bioshock, grafice jak z prvni ery 3D akceleratoru nekdy kolem roku tak 1999 bych tipoval...Proste nic pro mne a po "druhem dni" ve hre uninstal...

    • Farflame

      mirkwood: který rozhovor je blbě přeložený? Nevšiml jsem si. Můžeš uvést nějakou část toho dialogu nebo to nějak upřesnit?

      Add počáteční rozhovor: není důležitý pro dohrání hry, jestli sis nevšiml tak tam spolu mluví všechny 3 herní postavy.

    • Lorelai

      Hojík, pomoc xD Hraju za toho doktora...ted sem byla u Vlada juniora a ten mi řekl, že podle něj je vrah ten co utekl ze Včelína a že se potlouká v nějaké ulici, že ho mám bud odvézt Kainům nebo ho zabít....a pag mi řekl že nějakej magor, chce ohledat tělo Simona Kaina, a že to nesmim dovolit a mám na něj u Kainů počkat....Co mám teda jako 1. dělat ? Ta ulice kde je ta nestvůra je hrozně daleko a zahodinu a kousek (toho jejich času) sem tam nedošla xD Ale to ej detail....

    • mirkwood

      jo a ještě mam jeden rozhovor s jednim klukem z ulice ( vite jako jeden z tech rozhovoru ktere sou stejne pro vsechny urcite typy) a ten je uplne blbe prelozeny ze jsou tam chyby a neni to ani anglicky........ mate to taky tak?

    • mirkwood

      tak to je fakt boží...mrtě dlouhý počáteční dialog je celý anglicky bez překladu byt jen titulkama a oni napíšou že je to komplet v češtině!

    • Farflame

      Hra není dabovaná, takže ten počáteční rozhovor česky není. Pro hru to ale není důležité. Možná je to i dobře, protože by tím hráč dopředu získal nějaké indicie. Kdo hru dohrál a zajímá ho celé pozadí, může si ten rozhovor zkusit najít na netu (na stránce hry).

    • mirkwood

      chtěl bych se zeptat uplně na začatku hry si povídají 3 lidé máte to česky přeložené? mě žvatlaj anglicky a nerozumim ani slovo........ vite upný začátek v takovem tom divadle

    • Martin Schovanec

      Jak uvadime u hry:
      Lokalizace: české titulky ve hře a manuál

    • moorow

      tak jak je to s touhle hrou? JE ČESKY NEBO NE?

    • Kowalski

      Taky mě to naštvalo - holt budem si muset počkat...

    • Anonym

      Tak prej nejdrive v rijnu pak listopad a nakonec unor2007 zda se vubec dockame :(

    • Kelly

      Zkoušel jsem anglickou verzi ale je tam děsně textů a vůbec ta hra vypada zajmavě takže si počkám na českou verzi a a těch pár šupů by se to mělo vyplatit.

    • Martin Schovanec

      HEX: u hry je napsano Lokalizace: české titulky = tzn. ze ma ceske titulky a anglicka dabing

    • HEX

      Vidim, že je tam napsano tirulky v čestíně, ale je tam taky napsano hra v češtině, a proto malý dotaz, bude hra i česky dabovaná?(prosím ať není)

  • Recenze (5)

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • -tři hratelné postavy
    • -stepní atmosféra osamělého městečka na sibiři napadaného písečným morem, kde soupeří věda s pověrou a místními zvyky obyvatel, racionální pohled na věc s mytologií a mystikou
    • - výborná hudba
    • -souboje, souboje a zas souboje + jejich nevyváženost
    • (nejsilnější postava ve hře Burak "padne" po pár ranách zloděje ženského pohlaví :)) )
    • strážcům neutečete - jsou výrazně rychlejší
    • -slabší grafika

    strhující pátrání po léku na písečný mor z pohledu tří rozdílných postav

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • -příběh
    • -možnost hrát tři příběhy každý za někoho jiného
    • -grafika
    • -pohyblyvost nepřátel

    Pokud se někdy pozorně podíváte na nepřítele který je ohnutý a vi k němu přídete zjistíte že místo toho by se zved mu trvá takovou dobu než se zvedne pak se teprve otočí a to je taky pomalí a běží taky divně.Ale krvavost je dobrá tuhle hru doporučuju jen těm,kteří odpustí chyny ,které jsem uvedl před chvílí a ještě samozřejmně jiné,ale to byly největší.

    (Xzone.cz)
    Ověřený nákup
    • Výborný příběh s velmi silnou atmosférou, skvělá hudba. Tři hratelné postavy, každá se svými zájmy. Hratelnost, volnost rozhodování.
    • Klára o sobě občas mluví v mužském rodě, (malá chybička, ale mě to vážně rozhodilo), možná slabší grafika, ale docela tam sedne

    Hra, co mě naprosto dostala. Kdo má radši hlubší pocity, než jen adrenalin v krvi, ať neváhá a hraje.

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • Velmi kladně hodnotím opravdu zajímavý , dospělý děj, skvěle napsané a uvěřitelné postavy, plíživou a děsuplnou atmosféru a zajímavý systém \"reálného\" běhu času a simulace života hráčovy postavy. Hra má navíc tři dějové linie, za každou z postav jednu a styl hry se u každé postavy dost liší.
    • Umělecké ztvárnění hry-design, je fantastické a to i přes to, že technologicky je hra tak 5 let pozadu.
    • Zmínit musím i fantastickou hudbu.
    • Boje jsou velmi toporné a frustrující, manuál je sice zajímavý, nicméně hraní je zpočátku obtížné a nepříliš lákavé. Občasné zmatení v tom, kam jít a co udělat stejně jako velká náročnost na hardware dojem nezlepšují. Přesto to jsou malé chybičky.

    Velmi zajímavá hra, kandidát na \"skvělou hru, kterou nikdo nehraje\" ( jako Beyond Good and Evil, Undying či Freedom Fighters). Hledáte-li dospělý příběh, silné emoce a atmosféru a nevadí-li Vám zastaralé zpracování a některé chybky v designu hry, je toto volba pro Vás. Měl-li podle Vás Stalker silnou atmosféru, toto raději nehrajte!

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • Příběh, dokonalá atmosféra, pocit, že tam skutečně jste, čeština, cena.
    • Grafika, malé množství detailů, takřka nulová interakce s okolím, jen pár druhů NPC.

    Vynikající hra, která si nesnaží ohromit skvělou grafikou ale spíše hráče přiková do křesla fantastickým příběhem a takřka hororovou atmosférou. A navíc za skvělou cenu.

    Celkové hodnocení vypočítáváme z ověřených i neověřených hodnocení.
    Ověřený nákup - zákazník prokazatelně zakoupil produkt u nás v obchodě.
    Neověřený nákup - nemůžeme ověřit, zda zákazník produkt zakoupil.

Sledujte nás na instagramu

velikonoce, veselevelikonoce, svatky
soutez, riseoftheronin, soutezime, ps5
chudacci, filmovysoundtrack, vinyl, poorthings, poorthingsmusic
onepiece, monkeydluffy, kucharka
thelastofus2, tlou2, clickertlou, figurka
dunepart2, dune, lisanalgaib, duna, vinylovedesky, vinyly