Diplomacie - stolní desková hra

899
Nákupem získáte 36 kreditů
Osobní odběr
zdarma
23 let
zkušeností
Naše výhody
8x vítěz
Ceny kvality
5000
výdejen
Merchandise: Desková hra
Kód produktu: 21799
  • Strategická desková hra plná intrik
    (české pravidla ke hře ZDE)

    Diplomacie je stolní hra, která dokonale prověří hráčovy vyjednávací i taktické dovednosti. Je určena primárně pro 7 hráčů, ale je možné ji v různých obměnách a na různých hracích plánech hrát ve 2 až 14 lidech.
    Každý hráč se stává neomezeným vládcem jedné mocnosti na sklonku první světové války a velí jejím armádám a námořním svazům. Srdcem každé mocnosti je její mateřské území a zvláště takzvaná zásobovací centra. V těch hráči budují další jednotky a posílají je na frontové linie. Přestože hra obsahuje pouze dva typy jednotek (armádu a námořní svaz) a tři typy rozkazů (přesun, podpora přesunu a konvoj armády přes moře), nabízí nepřeberné množství taktických variant. Hlavní devizou hry je ale vyjednávání s ostatními hráči, protože síly jednotlivých mocností jsou velmi vyrovnané, a tak je potřeba spolupracovat s dalšími hráči. Uzavření správných spojenectví ve správný čas je klíčové pro úspěch ve hře. Vždy je ale třeba být ve střehu, protože mezinárodní smlouvy bývají nečekaně vypovídány, nebo dokonce bez vypovězení porušovány, a tak si nemůžete být nikdy jisti, zda vám dosavadní spojenec neočekávaně nevpadne do zad. A právě v tom je kouzlo této hry.

    Ze hry jsou vyloučeny jakékoliv náhodné prvky, kromě úvodního rozlosování velmocí, a tak opravdu záleží jen a jen na schopnostech jednotlivých hráčů, jak zhodnotí situaci, přesvědčí protihráče, a odhadnou jejich taktiku. Poodhalit své záměry některým spoluhráčům a zároveň je zastřít před jinými, vyzvědět, jak se bude vyvíjet mezinárodní situace a nenechat se obelstít a především přesvědčit ostatní, že spolupráce s vámi je dovede k vítězství a přitom jim ho vyfouknout před nosem, to je umění, které vede k úspěchu v této hře, umění diplomacie.

    Charakteristiky:
    Počet hráčů: 2-7 (ideálně šest či sedm)
    Doporučený věk: od 12 let
    Délka hry: 360 minut

    Obrázky :

    • obrázek Diplomacie - stolní desková hra
  • Diskuze dočasně vypnuta

    Své dotazy k objednávkám prosím směřujte na email xzone@xzone.cz. Děkujeme.

    Komentáře (0)

  • Recenze (0)

Sledujte nás na instagramu

velikonoce, veselevelikonoce, svatky
soutez, riseoftheronin, soutezime, ps5
chudacci, filmovysoundtrack, vinyl, poorthings, poorthingsmusic
onepiece, monkeydluffy, kucharka
thelastofus2, tlou2, clickertlou, figurka
dunepart2, dune, lisanalgaib, duna, vinylovedesky, vinyly