Mamma Mia!
PC

229
Nákupem získáte 9 kreditů
Osobní odběr
zdarma
23 let
zkušeností
Naše výhody
8x vítěz
Ceny kvality
5000
výdejen
Doporučený věk: Od 12 let
Jazyk: AngličtinaAngličtina
Kód produktu: 21905
  • Jméno autora této hry se skloňuje hlavně v souvislosti s vynikající hrou Agricola. Má však na kontě už takové oblíbené karetní skvosty jako jsou známé Bohnanza - Fazole. Možná méně známá, ale neméně vynikající karetní hra z jeho dílny je Mamma Mia! Stáváme se kuchaři v italské pizzerii, máme k dispozici omezené přísady na pizzu a musíme vyřídit objednávky. Kdo vyřídí více objednávek na pizzy, stává se nejlepším kuchařem, majitelem pizzerie a v neposlední řadě také vítězem hry. Mamma Mia má velice zajímavý a netradiční herní mechanizmus a určitě stojí za to si ji zahrát, stejně tak, jako její mladší sestřičku Sole Mio!.

    Hráči postupně dodávají do pece ingredience na přípravu Pizzy, a zároveň vkládají i objednávky od číšníka, pokud mají dojem, že je v peci již vše potřebné na jejich přípravu. Každý hráč musí ve svém tahu vložit alespoň jednu přísadu (ale může jich vložit i více) a zároveň může zařadit také nejvýše jednu svou objednávku. Takto se pec postupně plní. Na závěr kola se vše z pece vyndá a zjišťuje se, které Pizzy (objednávky) se podařilo úspěšně připravit, a které nikoliv.
    To, zda se Pizzu podařilo nebo nepodařilo připravit má přitom vliv na všechny ostatní objednávky v pořadí. Pokud se vše podařilo, hráč který objednávku vložil si ji vezme jako úspěšnou a ingredience potřebné na přípravu se z Pece odeberou. Pokud se Pizzu připravit nepovedlo (a zde přichází ještě možnost doplnit některé ingredience, pokud hráči na konci hry zbyly, a tím osud přípravy změnit), objednávka je vrácena jako neúspěšná a všechny ingredience v peci zůstávají a mohou být využity k vyřízení dalších objednávek. Důležitá tak u hry není pouze paměť, ale také správný odhad.

    Charakteristiky:
    Počet hráčů: 2-5
    Doporučený věk: od 10 let
    Délka hry: 40 minut

    Obrázky :
    • obrázek Mamma Mia!
    • obrázek Mamma Mia!
  • Diskuze dočasně vypnuta

    Své dotazy k objednávkám prosím směřujte na email xzone@xzone.cz. Děkujeme.

    Komentáře (0)

  • Recenze (0)

Sledujte nás na instagramu

velikonoce, veselevelikonoce, svatky
soutez, riseoftheronin, soutezime, ps5
chudacci, filmovysoundtrack, vinyl, poorthings, poorthingsmusic
onepiece, monkeydluffy, kucharka
thelastofus2, tlou2, clickertlou, figurka
dunepart2, dune, lisanalgaib, duna, vinylovedesky, vinyly