Panovník - stolní hra

549
Nákupem získáte 22 kreditů
Osobní odběr
zdarma
23 let
zkušeností
Naše výhody
8x vítěz
Ceny kvality
5000
výdejen
Merchandise: Desková hra
Jazyk: České titulkyČeské titulky
Kód produktu: 22067
  • Až v budoucích staletích budou letopisci říše Laar pátrat v kronikách z naší doby, aby rekonstruovali obraz Velké hry, sotva se jim podaří rozeznat jednotlivé její tahy a činy jiných účastníků než samotných králů. Proto také samozřejmě přisoudí rozhodující roli jenom jim – vládcům z boží vůle, neporazitelným vojevůdcům a geniálním panovníkům. Jim připíší zásluhy za činy všech jejich poddaných a vazalů, jejichž jména zmizí v zapomnění v propadlišti dějin. Ano, včetně jmen nás, místodržících.

    V boji o moc v legendární říši Laar se hráči snaží získat do svých služeb různé spojence – od všelijakých podivínů po samotného korunního prince – a vyhlašují rozličné zákony. V průběhu hry si každý hráč buduje vlastní pyramidu moci s cílem zvětšit vojenskou i magickou moc své provincie, rozšířit znalosti tajných věd i získat drahé kameny, nutné pro další rozvoj. Hráč, který do konce partie získá nejvíce bodů moci, se stane novým vládcem říše Laar – a také vítězem hry.

    Panovník patří mezi hry postavené na volbě strategie, která povede k nejvyššímu bodovému zisku. Hráči vykládají karty tak, že z nich staví svou pyramidu moci. V závislosti na tom, kterou kartu si vyberou, a kam ji v pyramidě položí, musí zaplatit odpovídající cenu a získají příslušné výhody. O karty hráči soupeří ve skryté aukci, případně je mohou též získat jako jednu z odměn.
    Hráčům se otevírá mnoho strategií, které jim mohou přinést vítězné body - pokládání karet tak, aby na jejich spojnicích vznikaly kruhy stejné barvy, vykládání karet zákona, žetony magie a samozřejmě přímo žetony vítězných bodů. Vše je navíc o to složitější, že pro získání karet v dražbě i pro jejich vynesení potřebují hráči drahokamy - čím výše je karta do pyramidy vynesena, tím více drahokamů je na její vyložení potřeba. To vše ovlivňuje rozhodování hráčů, kterou kartu kdy vyložit, a kam ji v pyramidě umístit.

    Hra sestává z 12 kol v nichž nejprve probíhá dražba karet (hráč může získat nejvýše jednu kartu) a následuje fáze budování, v níž mohou hráči postupně vyložit až 3 karty (vyložení karty provádí všichni hráči najednou). Po skončení posledního kola hra končí.

    Obsah balení:
    - 60 karet postav
    - 20 karet zákonů
    - 4 dražební karty
    - 64 žetonů drahokamů (po 16 modrých, červených, zelených a žlutých)
    - 33 oboustranných žetonů magie/vědy
    - 17 oboustranných žetonů obrany/útoku
    - 54 žetonů bodů moci
    - 24 bonusových žetonů magie
    - 12 bonusových žetonů za barevné kruhy
    - 4 zástěny a pravidla hry

    Charakteristiky:
    Počet hráčů: 2-4 (variantě též pro jednoho)
    Doporučený věk: od 12 let
    Délka hry: 45-60 minut

    Obrázky :
    • obrázek Panovník - stolní hra
    • obrázek Panovník - stolní hra
  • Diskuze dočasně vypnuta

    Své dotazy k objednávkám prosím směřujte na email xzone@xzone.cz. Děkujeme.

    Komentáře (0)

  • Recenze (0)

Sledujte nás na instagramu

velikonoce, veselevelikonoce, svatky
soutez, riseoftheronin, soutezime, ps5
chudacci, filmovysoundtrack, vinyl, poorthings, poorthingsmusic
onepiece, monkeydluffy, kucharka
thelastofus2, tlou2, clickertlou, figurka
dunepart2, dune, lisanalgaib, duna, vinylovedesky, vinyly