Desková hra Lewis a Clark: Cesta na severozápad

749
Nákupem získáte 30 kreditů
Osobní odběr
zdarma
23 let
zkušeností
Naše výhody
8x vítěz
Ceny kvality
5000
výdejen
Merchandise: Desková hra
Počet hráčů: 1-5 hráčů
Kód produktu: 21991
  • Desková hra Lewis a Clark - Cesta na severozápad je inspirovaná událostí z dějin USA. V roce 1803 inicioval Thomas Jefferson výpravu, jejímž cílem bylo prozkoumat a zmapovat západní část dnešních USA a najít cestu k Tichému oceánu.
    Ve hře vede každý z hráčů svou vlastní výpravu a posouvá se na cestě k vytyčenému cíli. K tomu mu pomáhají karty s pomocníky a domorodí indiáni, díky nimž získává potřebné zásoby na cestu.
    Přestože každý z hráčů vede svou vlastní výpravu, hra nabízí širokou škálu strategických možností. Činnost jedné výpravy totiž ovlivňuje výpravy ostatní - například pokud si výprava najme pomocníka, již jej nemohou získat výpravy ostatní (ale mohou získat jiného), podobné je to u domorodých indiánů a například činnost pomocníků nese více ovoce (resp. dřeva, nástrojů apod.), pokud se v jejich okolí vyskytují obdobně zaměření pomocníci ostatních výprav.
    Hráči však musí vždy pamatovat na cíl své expedice, kterým není získávání zásob, ale postup na západ, a pokud se jejich výprava rozroste o množství pomocníků a zásob, jejich postup bude též zákonitě mnohem pomalejší, než když povezou jen nezbytné minimum. Hráči se tak mohou mnohdy ocitnout v situaci, kdy zdánlivě velmi výhodná volba je ve skutečnosti méně efektivní než na první pohled vypadá, nebo pomůže ostatním hráčům ještě více, než jim.

    Cesta na severozápad šikovně kombinuje získávání a používání karet, pomocníků a zásob (deck building, worker placement, resource management), díky čemuž disponuje nečekanou strategickou hloubkou. Při tom odhaluje u nás méně známou událost americké historie pomocí karet pomocníků, které reprezentují skutečné postavy, které ovlivnily osud skutečné výpravy.

    Charakteristiky:
    Počet hráčů: 1-5
    Doporučený věk: od 14 let
    Délka hry: 30+ minut na každého hráče

    Obrázky :

    • Desková hra Lewis a Clark: Cesta na severozápad
    • Meriwether Lewis
    • William Clark
    • Corps of Discovery Expedition
  • Diskuze dočasně vypnuta

    Své dotazy k objednávkám prosím směřujte na email xzone@xzone.cz. Děkujeme.

    Komentáře (0)

  • Recenze (0)

Sledujte nás na instagramu

velikonoce, veselevelikonoce, svatky
soutez, riseoftheronin, soutezime, ps5
chudacci, filmovysoundtrack, vinyl, poorthings, poorthingsmusic
onepiece, monkeydluffy, kucharka
thelastofus2, tlou2, clickertlou, figurka
dunepart2, dune, lisanalgaib, duna, vinylovedesky, vinyly