Zeměplocha: Čarodějky

899
Nákupem získáte 18 kreditů
Osobní odběr
zdarma
23 let
zkušeností
Naše výhody
8x vítěz
Ceny kvality
5000
výdejen
Merchandise: Desková hra
Jazyk: Český dabingČeský dabing
Kód produktu: 21988
  • Zeměplocha: Čarodějky je druhá hra Martina Wallace z populárního světa Terryho Pratchetta. Stejně jako ve hře Ankh-Morpork se i zde setkáte s postavičkami z této populární fantasy ságy. Tentokráte to budou čarodějky, jako je Bábi Zlopočasná či Magráta Česneková.

    Čarodějky jsou kooperativní hrou a všichni hráči tak budou táhnout za jeden provaz při plnění úkolů po celém Lancre. Každý však hraje také sám za sebe a snaží se splnit více úkolů než ostatní. (Je možné hrát čistě kooperativně, kde všichni společně zvítězí/prohrají.)

    Hráči v roli mladých čarodějných adeptek cestují po Lancre a řeší problémy (od jednoduchých jako jsou nemoci obyvatel a jejich zvířat po obtížné, když se musí vypořádat třeba s královnou elfů).
    Cestovat mohou hráči buď pešky (pouze na sousední políčko), nebo na koštěti, s nímž se mohou přemístit kamkoliv chtějí (ale musí použít jednu ze svých karet).
    Jakmile se ocitnou na políčku s problémem, musí se jej pokusit vyřešit, což se děje za pomoci 4 herních kostek, na nichž je potřeba hodit více, než je obtížnost problému. Hráči si navíc mohou vypomoci kartami, které přičtou k hodu +1 (karty hlavologie) nebo +2 (karty magie). Některé problémy lze též vyřešit přímo zahráním konkrétní karty, nebo tzv. silou tří, tedy zahráním karet s podobenkami tří čarodějnic.
    Na začátku hry však mají hráči k dispozici pouze tři karty a musí proto nejprve volit jednodušší problémy, aby rozšířili své možnosti (až na sedm karet).
    Snahou hráčů je řešit problémy včas, než přerostou v krizi - pokud by měl být nový problém umístěn na políčko, kde již jiná kartička s problémem je, položí na ni místo toho krizový žeton a novou kartičku problému se pokusí umístit znovu. Kvůli jednomu novému problému tak může hned několik stávajících přerůst v krizi, což má za následek nejen obtížnější řešení těchto problémů, ale může to znamenat též neúspěšné ukončení hry, pokud hráči vyčerpají zásobu žetonů. Hra končí neúspěchem hráčů také v případě, že se na mapě vyskytnou tři a více problémů s elfy - jejich invazi tak již nebude možné zastavit.
    Úspěchem hráčů končí hra v okamžiku, kdy je na mapu umístěna poslední zbývající kartička s problémem.

    Ze skupiny zeměplošských her představují Čarodějky hru jednodušší, vhodnější jako rodinnou pro hraní s dětmi.

    Charakteristiky:
    Počet hráčů: 1-4
    Doporučený věk: od 10 let
    Délka hry: 90 minut

    Obrázky :

    • obrázek Zeměplocha: Čarodějky
    • obrázek Zeměplocha: Čarodějky
  • Diskuze dočasně vypnuta

    Své dotazy k objednávkám prosím směřujte na email xzone@xzone.cz. Děkujeme.

    Komentáře (0)

  • Recenze (0)

Sledujte nás na instagramu

velikonoce, veselevelikonoce, svatky
soutez, riseoftheronin, soutezime, ps5
chudacci, filmovysoundtrack, vinyl, poorthings, poorthingsmusic
onepiece, monkeydluffy, kucharka
thelastofus2, tlou2, clickertlou, figurka
dunepart2, dune, lisanalgaib, duna, vinylovedesky, vinyly