Dead Island: Riptide
PC

(7x)
299
Nákupem získáte 12 kreditů
Osobní odběr
zdarma
23 let
zkušeností
Naše výhody
8x vítěz
Ceny kvality
5000
výdejen
Doporučený věk: Od 18 let
Štítky: Hororové
Jazyk: České titulkyČeské titulky
Kód produktu: 17515
  • Kategorie

    PC / PC hry / Akční

    Mysleli si, že přemnožení zombií na Banoi přežili. Mysleli si, že se mohou vrátit zpátky do civilizace. Ale poté, co se naši hrdinové dostali do zrádného bezpečí na palubě vojenské lodi, zasáhl Osud. Udeřila bouře a do životů hrdinů se vrací chaos a hrůza. Dead Island Riptide si bere to nejlepší ze hry Dead Island a přidává k tomu další vrstvy. Díky novým komunikačním funkcím hry pro více hráčů, širší škále zombií, novému systému zacházení se zbraněmi a mnoha dalším rysům si fandové hry Dead Island i noví hráči další zombie apokalypsu opravdu užijí.

  • Diskuze dočasně vypnuta

    Své dotazy k objednávkám prosím směřujte na email xzone@xzone.cz. Děkujeme.

    Komentáře (19)

    • Jan Bobrovský (Xzone.cz)

      Fíla: Zdravím, dobrý dotaz, ale bohužel na něj nemáme přesnou odpověď, jelikož to nikdo neuvádí. Dle všeho se vám aktivuje běžná verze Dead Island Riptide. To že se na Steamu nedá samostatně koupit není problém, kód stále aktivuje tuto verzi.

    • Fíla

      Dobrý den chtěl jsem se jen zeptat zda je tahle stará verze hry stále funkční vím že je ted' (Definitive Edition) ale tu nechci , no a potřeboval bych vědět zda bude funkční na steamu protože poté co příšla Definitive Edition tam není :( děkuji za jakoukoliv odpověd :)

    • Lazar

      fenix67: Jeste tu o Pejskovi a kocicce :-D

    • fenix67

      proč vás zajímá steam ja na piču vam všem co ho mate stahuje ruzny rklamni nabítky do koplu

    • mr.sugar

      Kamil: Ta už tu byla, ale myslim, že je již vyprodaná?

    • Kamil

      Chtěl bych se zeptat, zda-li bude i sběratelská edice této hry ve vašem obchodě.

    • strec

      Mě hra nezklamala. Ale pokud to i autoři berou jako datadis, tak by tomu slušela i nižší cena.

    • JANKOVNIK

      1 Me hodne bavila a na pokracovani se rozhodne tesim :)

    • šuin

      Já si počkám na GOTY edici :3. A ohledně steamu: stejně jako první DI si hru koupíš a po instalaci to bude chtít aktivovat přes steam nebo se to nerozjede :).INFO: Developeři tvrdí že by tohle nemělo být plnohodnotné pokračování, ale spíš jako AC: Brotherhood/Revelations... Navíc po vydání DI si Techland koupil práva na název Dead World takže se po Riptide a popř. dalších menších dílech máme na co těšit :).

    • strec

      Bob: No hlavně, že někdo z těch, co stojí za DI:R, říkali, že ten survival pack má být u všech předobjednávek bez rozlišení. Pokud to tak nebude, tak vím, že počkám na steam a jeho slevy, jak na budoucí dlc, tak asi i plnou hru.

    • RT

      Určitě bude hra aktivována skrz Steam? Miluju Steam achivementy :)

    • Bob

      ty DLC jsou soucasti specialni edice ktrou u nas nabizi jeden obchod a steelbook je k tomu taky.

    • strec

      Ty bonusy mám na mysli, jako DLC "balíček přežití" nebo tak nějak.

    • strec

      Budou u toho i předobjednávkovi bonusy? Údajně to má být u všech předobjednávek (ne jen některé obchody), ale raději se ptám.

    • Dinik

      Nějaký update ohledně ceny případně sběratelské edice?

    • Radovan

      ahoj urcite pujde na steamu

    • Tom

      Když koupím hru zde,půjde mi na Steam ?

    • Dinik

      Cena se mi zdá docela vysoká. Budou nějaké bonusy? Sběratelská edice?

    • MR.sugar

      Chtěl jsem se zeptat na cenu. Vydavatel tvrdil, že nebude za plnou cenu (tedy nad 1000 kč), ale nižší, vzhledem třeba k tomu, že jsme již na konci cyklu současných konzolí. Je vaše cena finální ? Můžeme od Vás očekávat sběratelskou edici?

  • Recenze (7)

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • Pestrý a velký ostrov - Mnoho vedlejších úkolů - Soubojový systém - České titulky
    • Hra je propletená sérií chyb - Nic nového pod sluncem - Kooperativní multiplayer

    Pomalu ale jistě nám přišlo teplé počasí. Na dovolenou to však ještě není a proto se hodí, že přišel Techland a přinesl nám další porci zábavy z jejich mrtvého ostrova. Je tam opět krásně, nicméně občas zaprší a to jak hektolitry krve, tak vody.

    Abych uvedl na pravou míru, o co se jedná, není to plnohodnotný druhý díl, ale takové velké pokračování, DLC chcete-li, které se motá opět na dosti podobném ostrově, který jsme mohli spatřit již v prvním titulu. První ostrov, na kterém jsme se mohli procházet nesl název Banoi a skončilo to tak, že jste si prosekali cestu až do vrtulníku v němž jste následně letěli vstříc světlejším zítřkům. Jenže co čert nechtěl, během cesty došlo téměř palivo a jako náhodou plula kolem obrovská loď, na které jste byly nuceni přistát. A tam také začíná váš nový příběh. Pokud jste si tedy myslely, že jste unikly o fous smrti, jste na omylu. Pakliže jste původní titul nehrály, úvodní animace vás do něj pěkně zasvětí a seznámí i s postavami. Na zmíněné lodi potkáte pána jménem Frank Serpo, který ví, že jste imunní. No rád by provedl pár testů, což se vám nemusí moc líbit, ale na výběr nedává. Jste vrženi do uzavřené kajuty a čekáte na svůj nový osud. Zde se setkáte s novou postavou, jménem John, který dříve sloužil u Australské armády a je expertem na kontaktní boj, což jak samy uznáte, se bude jistě hodit. Spolu s ním bude na výběr opět raper Sam B, který mimo jiné do hry přinesl také nový singl, dále Xian, Purna a Logan. Je zde možnost si importovat postavu z minulé hry. Já jsem ale šel do Johna abych zjistil jak moc dobrý na boj z blízka je. Pokud tak učiníte, začínáte na levelu 15. Jak už to tak bývá na lodi se stane řada událostí, které vedou ke ztroskotání lodi na ostrově Panai, který sousedí s již zmíněným Banoiem a začínáte na novo.

    Těšit se můžete opět na procházení po malebném ostrově, prohledávání různých lokací či jízda autem po pláži. Mise a jejich stavba se dost podobá původní hře. Začínáte tedy na ostrově, posléze se přesunete do hlavního města, které zde nese název Henderson a pak už finální cesta pryč. Mnoho se toho od minule nezměnilo, to je pravda. Nicméně hra byla už dříve zábavná a je na tom pořád stejně. V určitých lokacích se nachází možnost rychlého cestování, což se hodí, protože chodící mrtví se stále obnovují, to je na jednu stranu otravné, na tu druhou můžete neustále zvyšovat level. Ten si ale nezvyšujete samy a s každou další úrovní se zlepšují i zombie. Na tento styl jste mohli narazit už například v sérii The Elder Scroll. Po ostrově se opět nachází spousta sběratelských předmětů, různé audio záznamy, pohlednice či předměty pro vedlejší mise. Těch je zde opravdu velká škála, ale časem se začnou opakovat. Většinou se jedná o přines tohle, prozkoumej tamto, nebo zjisti co se děje po okolí. Hra nabízí celkem přes 60 úkolů, když budu počítat hlavní i vedlejší, takže pokud máte rádi pomáhání lidem v nouzi, přijdete si na své.

    Hra vám nabídne opravdu velkou spoustu zombie, celkem přes dvacet různých druhů. Zabíjet je můžete nekonečnou zásobou zbraní, a pokud vás přestane bavit obyčejná pálka, tak si na ni přiděláte hřebíky. Zdá se to málo? Můžete z ní udělat elektrický drtič kostí. Možností jak svoje zbraně vytunit je tady opravdu velká škála. Docílíte toho tak, že budete sbírat různé lepící pásky, ostří nože, baterky, dráty atd., které se nacházejí v každé druhé batožině či polici v již neobydleném pokoji. Prozkoumávat se tedy vyplatí. Když už si tedy vyrobíte zbraň podle svého gusta, nesmíte zapomenout na její údržbu, protože jinak se brzy rozsype. To ale není žádný problém, protože po ostrově se nachází kupa ponků. Časem se dopracujete ke střelným zbraním, které sice trpí nedostatkem munice, nicméně ve velké většině případů stačí jedna kulka do hlavy a je vymalováno. Aby jste mohli svoje zbraně vylepšovat či si vyrábět vlastní munici, budete potřebovat schémata výroby, které se válí všude možně.

    Soubojový systém je velmi chytlavý a tvoří hlavní náplň hry. Máte zde ukazatel staminy, který mizí, pokud mlátíte hlava nehlava. Jakmile dojde, postava odmítá dál bojovat a nemá sílu ani na útěk. Je tedy dobré vaše útoky dobře plánovat a rubat na nejvíc bolestivá místa. Mě se například vyplatilo se rozběhnout, skopnout mrtvolu na zem a následně jí uštědřit úder do lebky. Zbraně se dělí na tupé (palice, kladivo), sečné (sekera, samurajský meč), střelné (pistole, puška) a ruční (boxer, drápy). Jejich používáním se automaticky vylepšuje jejich účinnost, či výdrž. S každou další novou úrovní lze také vylepšovat sama sebe. Zvětšit si tak staminu, naučit se nové bojové kopy, či levnější penalizaci za smrt, která je zde všudypřítomná. Nevyhne se ji nikdo a dokonce ani vy. Postih za ní stojí kupu dolarů, které pečlivě sbíráte, nic víc, nic míň. To, že by jste se náhle ocitly daleko od místa, kde jste zemřeli tady nehrozí. Autosave je zde tedy dobře proveden. Samy však ukládat nemůžete, a pokud třeba zkoníte misi, už nemáte možnost jí znovu hrát.

    Optimalizace hry je na štíru, není totiž vůbec náročná ale je špatně zpracovaná, takže se místy dokáže trhat i když k tomu nemá sebemenší důvod. Bugy jsou zde na denním pořádku, takže doporučuji ihned po instalaci update. Někde jsem četl, že hra je velmi nestabilní a padá, mně se to však ve verzi 1.4.0 nestalo ani jednou. Od minulého titulu bych tedy řekl, že je to krok kupředu, protože původní Dead Island nebyl chvíli po vydání vůbec hratelný. Umělá inteligence je na tom špatně, zombie jsou sice tupé, ale až takhle by být nemuseli. Setkat se zde můžete například s mrtvolákem, který se na vás rozběhne, ale v půlce cesty si to rozmyslí a běží jinam, aby následně zjistil, že vlastně běžel za vámi. Vypadá to směšně a kazí to atmosféru hry, která je jinak místy velmi hutná. Dopomáhá jí k tomu i zvuková stránka hry, která sedne jako ulitá, tmavé kouty, či prolézaní staré Japonské pevnosti, která se používala za války pouze s pomocí světlic, které mají tendenci velmi rychle vyhořet.

    Délka hraní se šplhá téměř ke dvaceti hodinám, pokud prolezete, co se dá, a splníte velkou většinu úkolů. Pakliže se budete věnovat pouze hlavní dějové linii, odečtěte si zhruba osm hodin. Kvalita příběhu se drží striktně průměru, místy působí směšně, jindy zase dokáže divy. Komu tedy hru doporučit? Pokud se vám minulý počin líbil, tohle je pro vás naprostou nutností. Jestliže vás minul, určitě stojí za vyzkoušení, a kdo ví, třeba si díky tomu pořídíte i starší kousek. První Dead Island pro mě byl osmičkovou hrou, tento dostane o bod méně díky tomu, že nepřinesl nic nového. Příště už by Poláci ze studia Techland mohli přinést alespoň nové prostředí a postavy.

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • +mnoho typů zombie.
    • +zajímavý příběh
    • -některé typy zombie nejdou přidat do příručky dr.kesslera.

    Zajímavé a zábavné pokračování dead island.

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • +cena +hodně druhů zombie +zbraně +druhy zabíjení zombie
    • + cool grafika skoro identická farcry 3
    • moc věci není jen male bugy a chod po základně jak říka ten s prominutim dement s recenze o jednu recenzi nademnou není vůbec špatný naopak cool

    super pařba u ktere se pobavíte

    (Xzone.cz)
    Ověřený nákup
    • -hodně zombíků a zbraní k jejich destrukci
    • -pořád docela fajn atmosféra
    • -skvěle zpracovaný ostrov a prostředí
    • -stále zábavné i po několika hodinách hraní
    • -různé charaktery a jejich rozvoj
    • -vylepšování zbraní
    • -bavím se skvěle jako u jedničky
    • -až moc častý respawn zombíků a předmětů
    • -při plnění úkolů se člověk dost nalítá po celé mapě, lepší rychlejší cestování by neuškodilo
    • -úkolů je sice hodně, ale některé jsou dost tupé (přines mi XY konzerv a drátů) a člověk je po nějaké době začne úplně ignorovat

    První díl se mi hodně líbil, od druhého jsem nečekal nějaký zázrak, ale autorům se povedlo herní principy z jedničky vypilovat a vytvořili opět přitažlivé prostředí tentokrát ostrova Palanai. Takže opět dobrá a zábavná hra.

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • -mnoho druhů zombie
    • -velký počet zbraní
    • -5 charakterů
    • -vcelku zábavné vedlejší úkoly
    • -modifikace zbraní (hřebíky,elektřina,atd)
    • -jízda autem, která značně urychluje cestování
    • - v autě jste nezastavitelní a můžete přejet jakoukoliv zombii
    • -strom dovedností ,které přinášejí značné výhody
    • -modifikované střelné zbraně jasně nejsilnější
    • -granáty,výbušné miny , brokovnice,pistole,pušky
    • -obrany určitých míst(velmi zábavné)
    • -skryté vedlejší úkoly
    • -různorodost prostředí od ostrova,tunelů,letišť atd
    • -mapa:máte třeba úkol na druhé straně mapy a vy vidíte jen půl mapy ,proto se musíte posunout do půlky mapy , abyste vůbec viděli , kde máte ten úkol
    • -zpočátku mála trvanlivost zbraní
    • -některá druhy zombii ze začátku velmi silné
    • -sice 5 charakterů , ale ať si vyberete jakýkoliv , tak se vaše hra moc lišit nebude , protože i když si vezmete specialistu na tupé zbraně , tak zjistíte ,že budete používat nejenom tupé zbraně , ale všechny zbraně a to většinou ostré s možností useknutí končetin silným zombie
    • -málo munice,která se často nedá koupit
    • -některé vedlejší úkoly jsou otravné , protože pro jejich splnění musíte projít skoro celou mapu
    • - je tu sice auto , ale drtivou většinu hry půjdete pěšky , protože tam hold nevede cesta
    • -ke střelným zbraním se dostanete až tak v půlce hry

    Velmi dobrá hra , která má i slušný příběh a jak sami autoři řekli , nejde o přímé pokračování,ale spíše o takový datadisk, který zabaví.

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • +Grafika (o trochu vylepšená, skoro neznatelné)
    • +Zombie reagující na člun (utopenci)
    • +Zbraně (vylepšení)
    • +Alespon menší náznak příběhu
    • +Dabing postav
    • +Čeština v základu
    • +Slibný začátek
    • -Bugy (mizející zbraně, zasekávání zombie, chod NPC po základně vypadá stupidně)
    • -Nic moc nového (čekal jsem víc)
    • -Krátké (mnohem kratší než 1)
    • -Nezajímavá oblast
    • -Cena !
    • -Ztrácí jiskru prvního dílu

    Pokračování od kterého podle mě každý čekal mnohem víc.Pro mne mírné zklamání.

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • -vylepšená grafika
    • -nová postava
    • -nová oblast
    • -parádní kooperace
    • -příběh
    • -žádné novinky

    Tuhle hru považujte jako povedené DLC ! :D

    Celkové hodnocení vypočítáváme z ověřených i neověřených hodnocení.
    Ověřený nákup - zákazník prokazatelně zakoupil produkt u nás v obchodě.
    Neověřený nákup - nemůžeme ověřit, zda zákazník produkt zakoupil.

Sledujte nás na instagramu

velikonoce, veselevelikonoce, svatky
soutez, riseoftheronin, soutezime, ps5
chudacci, filmovysoundtrack, vinyl, poorthings, poorthingsmusic
onepiece, monkeydluffy, kucharka
thelastofus2, tlou2, clickertlou, figurka
dunepart2, dune, lisanalgaib, duna, vinylovedesky, vinyly