Hawken - karetní hra (Scout vs. Grenadier)

399
Nákupem získáte 16 kreditů
Osobní odběr
zdarma
23 let
zkušeností
Naše výhody
8x vítěz
Ceny kvality
5000
výdejen
Merchandise: Desková hra
Jazyk: AngličtinaAngličtina
Kód produktu: 21980
  • Hawken je karetní hra simulující souboj OBRů (Obrněných Bitevních Robotů - též známých pod názvem Mech) založená na rychlém rozhodování. Každý z hráčů má vlastní sadu 40 karet odpovídající jim vlastněnému stroji a jejich cílem je přimět protivníka odhazovat karty rychleji než oni sami. Karty v balíčku totiž zároveň slouží jako ukazatel poškození, tedy za každé poškození musí hráč odhodit kartu.

    Herní kolo v Hawkenu probíhá v reálném čase, hráči tedy současně vykládají karty ze svého balíčku na stůl, do momentu, kdy jeden z nich kolo ukončí uchopením terčíku střelby. Nejde však o žádný zběsilý závod o co nejrychlejší vykládání karet, protože hráči by měli pro maximální efekt svou hru přizpůsobit vyloženým kartám svým, ale i soupeřovým.
    Karty mají totiž různé účinky například s ohledem na vzájemnou vzdálenost Mechů a navíc střelba generuje odpadní teplo, které v nadměrné míře poškozuje hráčův vlastní stroj. Oba tyto mechanismy jsou ve hře reprezentovány stupnicemi, které udávají množství odpadního tepla (přehřátí) a vzdálenost obou Mechů (malá, střední a velká).
    Hráči během kola vykládají karty z balíčku jednu po druhé, nemohou si tedy vybrat, jakou kartu zahrají (vždy musí použít vrchní kartu z balíčku), mohou se však rozhodnou, kdy kolo ukončí a také jestli karty zahrají běžným způsobem (uplatní se jejich efekt) nebo je odloží na tzv. cover hromádku lícem dolů. Takto odložené karty se ve hře sice neuplatní svými běžnými účinky (zároveň též např. negenerují teplo), ale omezí škody napáchané nepřátelskými zbraněmi.

    Hra je pro dva hráče (obsahuje karty pro boj dvou strojů), s využitím dvou balení lze hrát i ve variantě pro tři hráče (2v1).

    Charakteristiky:
    Počet hráčů: 2
    Doporučený věk: od 12 let
    Délka hry: 15 minut

    Obrázky :
    • obrázek Hawken - karetní hra (Scout vs. Grenadier)
  • Diskuze dočasně vypnuta

    Své dotazy k objednávkám prosím směřujte na email xzone@xzone.cz. Děkujeme.

    Komentáře (0)

  • Recenze (0)

Sledujte nás na instagramu

velikonoce, veselevelikonoce, svatky
soutez, riseoftheronin, soutezime, ps5
chudacci, filmovysoundtrack, vinyl, poorthings, poorthingsmusic
onepiece, monkeydluffy, kucharka
thelastofus2, tlou2, clickertlou, figurka
dunepart2, dune, lisanalgaib, duna, vinylovedesky, vinyly