Eclipse

1 699
Nákupem získáte 68 kreditů
Osobní odběr
zdarma
23 let
zkušeností
Naše výhody
8x vítěz
Ceny kvality
5000
výdejen
Merchandise: Desková hra
Kód produktu: 21846
  • Sci-fi budovatelsko-válečnická desková hra.

    Eclipse je komplexní strategická vesmírná hra, v níž se hráči jako vládcové jednotlivých národů snaží o nadvládu nad galaxií. Vznikla na základě nápadů fanoušků hry Twilight Imperium, jejíž osvědčené mechaniky úspěšně upravuje a doplňuje vlastními. Výsledkem je vskutku zajímavá a vyvážená hra.

    Hrací plán (galaktický prostor) je tvořen šestiúhelníkovými políčky. Na začátku hry je umístěno pouze středové pole a domovské pole každého hráče, další pole jsou přidávána postupně během hry, jak hráči galaxii prozkoumávají. Každá část galaxie přitom nabízí různé zdroje, které mohou hráči jejím kolonizováním získávat.
    Prozkoumávání nových oblastí je však pouze jednou z voleb, které mohou hráči během tahu učinit. Mohou také zkoumat nové technologie, budovat zařízení a nové vesmírné lodě, vylepšovat či přemisťovat svou stávající flotilu nebo rozšiřovat svůj vliv v prozkoumané části vesmíru.
    Počet činností v jednom kole není omezen, pokud dokáží hráči vše zafinancovat. Další a další činnosti totiž zvyšují náklady a hráči si tak musí hlídat, aby nepřišli na buben a nezpůsobili tak kopletní rozvrat vlastní civilizace. Kolik tahů v každém kole hráč provede je třeba důkladně rozvážit, pokud se totiž hráč rozhodne další tah neprovést, ukončí tak za sebe dané kolo, a má jen omezené možnosti reagovat na tahy ostatních. Ti mohou dál pokračovat a tuto skutečnost zkusit využít.
    Hráči se totiž nemusí věnovat jen budování vlastní říše, ale samozřejmě lze napadnout ostatní národy. K tomu slouží vesmírné lodě a jejich nejrůznější vylepšení, prostřednictvím nichž získávají hráči v boji iniciativu, zvyšují své šance na zásah nebo odolnost svých lodí.
    Vylepšení mohou být podmíněna vyzkoumáním určité technologie, takže ani tuto oblast nesmí hráči opominout, další technologie mohou například usnadnit cestování, protože jednotlivé oblasti vsmíru nejsou vždy propojeny - k cestování mezi oblastmi je totiž potřeba využít červích děr, takže běžně je možné pohybovat se pouze mezi oblastmi, které jsou takto z obou stran spojeny.

    K úspěchu je třeba nalézt strategii, která přinese po 9 kolech hráči co nejvíce vítězných bodů. Znamená to vhodně kombinovat své tahy a provádět je s ohledem na konání ostatních. Nesmí chybět ani špetka diplomacie, která je ve hře též zastoupena v podobě velvyslanců a karty zrádce - tu získává hráč, který zaútočí na svého spojence.

    Hra funguje stejně dobře bez ohledu na počet hráčů, vzhledem k pevnému počtu kol však ve více hráčích trvá hra úměrně déle.

    Charakteristiky:
    Počet hráčů: 2-6 (až 9 s rozšířením Rise of the Ancients)
    Doporučený věk: od 13 let
    Délka hry: 60-180 minut (poč. hráčů x 30 min.)

    Obrázky :

    • obrázek Eclipse
    • obrázek Eclipse
    • obrázek Eclipse
    • obrázek Eclipse
    • obrázek Eclipse
  • Diskuze dočasně vypnuta

    Své dotazy k objednávkám prosím směřujte na email xzone@xzone.cz. Děkujeme.

    Komentáře (0)

  • Recenze (0)

Sledujte nás na instagramu

velikonoce, veselevelikonoce, svatky
soutez, riseoftheronin, soutezime, ps5
chudacci, filmovysoundtrack, vinyl, poorthings, poorthingsmusic
onepiece, monkeydluffy, kucharka
thelastofus2, tlou2, clickertlou, figurka
dunepart2, dune, lisanalgaib, duna, vinylovedesky, vinyly