Tom Clancy End War
PS3

(3x)
499
Osobní odběr
zdarma
23 let
zkušeností
Naše výhody
8x vítěz
Ceny kvality
5000
výdejen
Štítky: Real-time strategie
Kód produktu: 12751
  • Tématem End War bude třetí světová válka. Dle slov tvůrců bude mít podobu techno-thriller apokalypsy nebo také armageddonu v reálném čase. V bitvách totiž budete ničit světoznámé metropole jako Paříž, Moskva, Washington. Cílem je navodit dojem celosvětového konfliktu a ne pouze lokálních bitev, jak tvůrci vnímají většinu ostatních RTS. Příběh nabízí dvojí příčinu vypuknutí války: jednak je zde mezinárodní nukleární štít sestavený z nespočtu satelitů nesoucích rakety a schopný zastavit letící jadernou hlavici. Díky tomu může třetí světová válka probíhat jen blízko u povrchu, protože jinak by generálové prostě zmáčkli pár červených tlačítek a celý svět by zaniknul v ohni jaderných explozí. Druhou a hlavní příčinou války je globální ropná krize. Navzájem si konkurující ropné společnosti lhaly o velikosti svých zásob, aby získaly lepší a dlouhodobější kontrakty. Teď ale ropa došla prakticky všude a velmoci tak vedou boj o její zbytky. Obě tyto příčiny války v End War jsou převzaty ze stránek současných novin a jde spíše o nepříjemně reálnou vizi, než o fikci. EndWar obsahuje tři základní úrovně hratelnosti. Tou první bude pohled ze satelitu, na kterém uvidíte aktuální rozdělení území, bojové linie a zkrátka celkový stav války. Druhou úrovní je velitelský pohled, ve kterém uvidíte taktickou mapu konkrétního bojiště, na kterém můžete zadávat pokyny svým jednotkám – typicky třeba dvaceti skupinám pěšáků, vozidel nebo letadel, z nichž každá v praxi obsahuje až několik desítek konkrétních vojáků nebo strojů. Poslední úrovní hratelnosti, kde strávíte bezkonkurenčně nejvíce času, je blízký pohled přímo na bojiště – ať je to pěšák nebo třeba pilot letadla. Poslední popisovaný pohled bude tím hlavním, naplňujícím záměr autorů snést v RTS hrách kameru z ptačího nadhledu dolů na zem.
  • Diskuze dočasně vypnuta

    Své dotazy k objednávkám prosím směřujte na email xzone@xzone.cz. Děkujeme.

    Komentáře (21)

    • Bad_Boy(CZ)

      Minirecenze (PS3):
      Příběh: stará známa klasika o ropě v novém kabátku!! Na příběhu jsou asi nejlepší animačky!! Hlavně ta kdy je sestřelen Americký raketoplán po té kdy je označen "EU PROTIRAKETOVÝM DEŠTNÍKEM" za "ICBM" prostě atomovku!! Pak už to jsou spíše minianimačky ve stylu zpráv!!
      Kamera: kamera se vždy drží právě aktivní jednotky a dá se nastavit ve 3 vzdálenostech (i ta nejvzdálenější však není žádná sláva), takže na pořádný rozhled po bojišti budete potřebovat buď vrtulník nebo spec. schopnost velitelského vozidla: "sitrap" (pohled ze satelitu, je ve světlemodrých barvách, je docela přesvětlený, ale pro taktický postup je nevyhnutelný!! Hlavě na začátku každé hry, kdy většinou nemáte nadohled kontrolní body a rychle potřebujete vydat rozkazy k jejich zabrání)!!
      Ovládání gamepadem: Celá hra, tedy v singlu se dá v poho dohrát jen pomocí gamepadu, ale v mulťáku si proti zkušenějším hráčům moc nezahrajete!!
      Ovládání hlasem: česká lokalizace tam není a ani se tam nedají nadefinovat vlastní příkazy, takže angličtina je nutná!! před spuštěním prologu (je to obyč. turtoriál) si musíte/nemusíte nastavit ovládání hlasem, podle svého hlasu!! Je to nervydrásající, zdlouhavé nastavování, asi ve 20 krocích kdy říkáte povely napsané na obrazovce (naštěstí se dá každý jednotlivý krok přeskočit, ale pak už to není ono)!! Ale výsledek stojí zato - mnohem lepší rozpoznání vašich rozkazů!! Osobně jsem měl největší problémy se slovem: alpha!!
      Taktika: nejlepší taktika ve hře je zabírání více kontrolních bodů najednou a potom taky zaůtoč a uteč!! AI hodně používá pěchotu a potom kombinace jenotek, takže kámen, nůžky, papír je dost problém!! V takovém případě příjde v hod dělostřelectvo!! (zničíte transportéry a o tanky se postarají helikoptéry)!! Helikoptéry jsou asi nejsilnější a nejpouživanější jednotka ve hře, ale dokáže jim zatopit i pěhota, takže kombinace s dělostřelectvem, pár transportéry a množstvím pěchoty/inženýrů na obsazování KB je nejúčinější taktika!!
      Kredity: Za vyhrané ale i prohrané souboje dostávate kredity za ty pak vylepšujete jenotky!! (Útok, obrana, pohyblivost a speciální schopnosti)!!
      Hodnosti: jednoky se v boji zlepšují jak v útoku tak i obraně + na hodnostech je závislé jaké specialitky můžou využívat!! Celkem je zde 6 hodností + 12 pro vás jako velitele!!
      Jednotky: po zničení jednotky věšinou neumírají úplně, přiletí záchranný vrtulník a evakuuje je!! Takže do dalších misí vám zůstanou!! Ale to neplatí vždy!! Po spec. útoku vám většinou nejaká totálně "chcípne" a je nahrazena nováčky!! A celý proces povišování si můžete zopakovat!! (nejhorší je to u velitelského vozidla, protože to na povíšení potřebuje mnoho bitev (nemá tak účinné zbraně aby zlikvidovalo velké množství jednotek potřebné k povíšení)!!
      Mise: Je tu několik druhů misí: Útok (totální vyhlazení vašeho nepřítele), Zabíraní KB, Sabotáž ( zničení/bránění alespoň poloviny krytických budov na mapě v časovém limitu 15 minut a konečně poslední mód kdy útočíte nebo bráníte hlavní kontrolní bod na mapě v časovém limitu (útok je standartní, ale brana si nemůže posílat jednotky a musí si vystačit s tím co má na začátku hry)!! Na mapě světa jsou i 3 hlavní města (Washington D.C., Paříš a Moskva), na obsazení těchto měst potřebujete celkem 3 úspěšné útoky, které jsou kombinací všech módů!! Pak tu jso vojenské záklany, které se dají sabotovat a poté zabrat (poskytují leteckou a pozemní podporu v každé misi, pokuď v oblasti nemáte obsazenou základnu tak se rozlučte s touto podporou a budete si muset vystačit sami)!!
      Singl: Hraje se na kola (připomíná to tahovou strategii) útočite, bráníte a na konci každého kola je tu zhodnocení a autosave!! AI hreje i za jiné jednotky vašho státu/společenství, takže celou válku nevyhrajete úplně sám!! Na normální obtížnost se hra dá dohrát klidně i na 6 kol, ale na nejtěžší se připravte na pořádný příděl proher a natáhnutí hry klidně i na 60-80 kol (cca. 20 min. kolo)!!
      Mutltiplayer: Vyberete si stranu konfliktu, ta se ale poté už nedá změnit, takže pozor!! Nejvíce hráčů hraje za USA, potom EU a nakonec RUS (PS3 verze)!! Hra se snaží varovnávat síly, takže když se připojíte ke straně kde je méně hráčů, dostanete bonus v podobě kreditů navíc!!
      Super hra, skvělá grafika, velké možnosti!! Osobně 8+ z 10!!

    • Zběratel

      jak je nevíte s tim ovládánim hlasem kdyš neumim anglicky tak je vhodné si ji kupovat nebo se to da ovladat i jinak

    • ULTRAMARINE

      zuppa dik bad boy jses prvni kdo mi odpovvedel.jo gamepad j na hry dobrej ale na strategie ne

    • Bad_Boy(CZ)

      Myš a klavesnice sice k PS3 jde připojit, ale hry si s nimy nezahraješ!! Hry jsou Gamepad only!!

    • ULTRAMARIne

      Ja se chci zeptat jestli to muzu ovladat klavesnici a mysi jako na playstationu kdo si rikal ze k PS3 jde pripojit klavesnice

    • Karel Mořický

      O tom, že u Xbox 360 verze headset není, vím.
      Ptám se ovšem u Playstation 3 verze, o které jsem slyšel, že headset obsahuje.

    • Ivan

      Headset u hry není, ale je dodávanej u xboxů elite, arcade. Nejsem si jistej, jestli i u core system, ale pokud jsi si koupil nějaký v zývěe uvedených xboxů, už bys ho měl mít v ceně. Jinak se dá dokoupit.
      Nebo si můžeš koupit adaptér a do x360 ovladače připojit normální sluchátka s mikrákem, akorát ten adaptér není, když bereš ten od MS o moc levnější než headset:-)

    • Mr.R3ZP3CT

      jo tak to stim headsetem by me zajimalo taky protoze to je super

    • Karel Mořický

      Dobrý den,
      je hra dodávána s headsetem, nebo je nutné ho koupit zvlášť?

    • Ivan

      Ovládání hlassem je neotřelé, zajímavé, fajn a rozhodně rychlejší, než na gamepadu. Na myš a klávesnici to nemá, ale zase se tak nějak cítíte víc ve hře, jako velitel:-)
      ano, PC verze by měla být, byla tuším i ofiko ohlášená...

    • DARK ELDAR

      a jeste se chcu zeptat je to dobry to ovladani hlasem nebo to stoji za prd

    • DARK ELDAR

      pc verze ma byt sem se dival na GAMETRALERS a tam mely uvedeny aj pc

    • Mr.R3ZP3CT

      to:shepard.Na otazku kdy bude pc verze ti mohu odpovedet vyvojari a cely ubisoft rekl PC verzi zatim neplanujeme ale pokud by nekdy byla tak s obrovskym zpozdenim za konzolemi

    • shepard

      kdy to tu budete met aj na pocitac

    • Mr.R3ZP3CT

      jedna mise je dokonce i v Ceske Republice Dukovany elektrarna:)

    • Mr.R3ZP3CT

      omyl je tam i ceska lokalizace to znamena reknu :jednotka 2 premistit na pozice alpha atd.

    • shepard

      ale budes muset umet dobre anglicky abys to mohl ovladat



    • Solid Snake

      Tak to bude hustý,bude se to ovládat hlasem.Už se těšim !

    • Mr.R3ZP3CT

      To:OVOCNY NAPOJ:zdar vyvojari se zatim rozhoduji zda ano ci ne...hodne svetovych casopisu se priklani k tomu ze tato hra je vyvijena pro konzole to znamena PS3 a X360...osobne vsazim na CONSOLE ONLY

    • Ovocný nápoj

      Caues vyjde i tato hra pro pc?

    • r¨karel

      Skvělá hra

  • Recenze (3)

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • +Ovládání hlasem i když anglicky.
    • +Grafika
    • +/-hratelnost (ze zacatku vubec nevite co delat)
    • -/+Hratelnost
    • -Trochu zmatené boje

    Celkově je tato strategie úžasná a stojí to za to si ji poridit ;)

    (Xzone.cz)
    Neověřený nákup
    • + Ovládání hlasem
    • + Specializase velitele = různá taktika v boji
    • + Efekty, grafika
    • + Animace (není jich mnoho, ale stojí zato!!)
    • + Vylepšování schopností a výzbroje jednotek
    • + Dlohá hrací doba + Multiplayer
    • - Ovládání hlasem

    Skvélá strategie na konzole, velké možnosti
    lepší popis hry v diskuzi pod článkem!!

    (Xzone.cz)
    Ověřený nákup
    • +grafifa je super ,ale mohla být lepší
    • +na výběr máte nepřeberné množství stylu boje podle toho na co se specializujete
    • +Hlasové ovládání je super věc např:když gamepedem ovládáte jednu ůtočící skupinu a nestíháte zároven ovládat tu druhou tak jednoduše dáte povel hlasem kam ůtočit popř co dělat a je to
    • +Expování jednotek
    • +Multiplayer
    • +Hra má dlouhou životnos protože kampan můzete hrát za 3 národnosti což na nejtěžší ůroven dá zabrat
    • -grafika mohla být lepší
    • -hlasové povely jsou v angl. jazyce a nemůžete si je překonfigurovat
    • -multiplayer je zábavný ,ale na svoji hru si musíte někdy dlouho počkat než se k vám nekdo logne...
    • (od 23:00 se začínaji logovat amíci jinak je server vetšinou poloprázdný)

    Rozhodně nejlepší strategie na PS3 která mě zaujala neobvyklým ovládáním a v celku naplnila mé očekávání až na multiplayer

    Celkové hodnocení vypočítáváme z ověřených i neověřených hodnocení.
    Ověřený nákup - zákazník prokazatelně zakoupil produkt u nás v obchodě.
    Neověřený nákup - nemůžeme ověřit, zda zákazník produkt zakoupil.

Sledujte nás na instagramu

velikonoce, veselevelikonoce, svatky
soutez, riseoftheronin, soutezime, ps5
chudacci, filmovysoundtrack, vinyl, poorthings, poorthingsmusic
onepiece, monkeydluffy, kucharka
thelastofus2, tlou2, clickertlou, figurka
dunepart2, dune, lisanalgaib, duna, vinylovedesky, vinyly