Karetní hra Citadela

375
Nákupem získáte 8 kreditů
Osobní odběr
zdarma
23 let
zkušeností
Naše výhody
8x vítěz
Ceny kvality
5000
výdejen
Merchandise: Desková hra
Jazyk: České titulkyČeské titulky, Česká lokalizaceČeská lokalizace
Počet hráčů: 2-7 hráčů
Kód produktu: 21807
  • Hra je kompletně v češtině.

    Citadela je karetní hra určená pro 4-7 hráčů (upravená pravidla umožňují též hru ve dvou či třech). Hráči se snaží postavit své město, a k tomu využívají vybrané postavy, které jim slouží jako loutky. Postav je ve hře osm - mordýř, zloděj, čaroděj, král, kněz, kupec, stavitel a žoldnéř. Hráči si každé kolo z těchto postav jednu vyberou a mohou tak využít její speciální vlastnost. Zvolená postava také určuje pořadí, v jakém přijdou hráči na řadu. Například jako první začíná vždy mordýř a jeho speciální vlastnost je, že některou z dalších postav na toto kolo zcela vyřadí ze hry. Kolo pak uzavírá žoldnéř, jehož speciální dovedností je, že může některé jiné postavě zbořit postavenou stavbu. Kdo hraje v daném kole jakou postavu se však hráči dozvídají až v okamžiku, kdy tato postava přijde na řadu. Díky systému volby postav ovšem hráči do značné míry tuší, kdo si mohl jakou postavu zvolit.
    V každém kole obdrží hráči určitou sumu zlaťáků a/nebo karet se stavbami, které mohou za zlaťáky postavit. Každý hráč může v jednom kole postavit nejvýše jednu stavbu - mimo stavitele, jehož speciální dovednost dovoluje postavit tři stavby za kolo. Hra končí, když se některému z hráčů podaří postavit osm staveb. Vítězem se však stává ten hráč, který za své stavby obdrží nejvíc bodů - jeho stavby mají v součtu nejvyšší hodnotu.
    Kromě postav mohou mít speciální funkce i budovy. Většina budov ve hře pouze odvádí poplatky určité postavě (králi, kupci, knězi nebo žoldnéři) - zvyšuje tak příjmy dotyčného hráče. Několik dražších budov však nabízí i další speciální možnosti. Celkem v balení naleznete 65 nádherně vyvedených karet staveb.

    Charakteristiky:
    Počet hráčů: 2-7 (ideálně pět a více)
    Doporučený věk: od 10 let
    Délka hry: 60 minut

  • Diskuze dočasně vypnuta

    Své dotazy k objednávkám prosím směřujte na email xzone@xzone.cz. Děkujeme.

    Komentáře (0)

  • Recenze (0)

Sledujte nás na instagramu

soutez, riseoftheronin, soutezime, ps5
chudacci, filmovysoundtrack, vinyl, poorthings, poorthingsmusic
onepiece, monkeydluffy, kucharka
thelastofus2, tlou2, clickertlou, figurka
dunepart2, dune, lisanalgaib, duna, vinylovedesky, vinyly
ohrachalidech, casopislevel, hernicteni, hernilegendy