Studená válka

899
Nákupem získáte 18 kreditů
Osobní odběr
zdarma
23 let
zkušeností
Naše výhody
8x vítěz
Ceny kvality
5000
výdejen
Merchandise: Desková hra
Jazyk: České titulkyČeské titulky
Kód produktu: 21879
  • Studená válka je hra pro dva hráče simulující 45 roků trvající kolotoč intrik a příležitostných bojů mezi Sovětským svazem a Spojenými státy. Hra začíná zápasem dvou nových supervelmocí na poválečných ruinách Evropy a končí rokem 1989.
    Jedná se o strategickou hru v níž hráči pomocí karet historických událostí rozšiřují svou sféru vlivu na mapě světa. Hra Studená válka (Twilight struggle) je dlouhodobě považována za nejlepší deskovou hru dle žebříčku her na boardgamegeek.com.

    Ve hře naleznete celkem 110 karet událostí rozdělených do tří etap (počátek, vrchol, závěr). Na začátku každého z 10 kol hráči obdrží 8 či 9 těchto karet, které pak střídavě vynášejí. Karty lze zahrát buď jako událost (postupuje se dle textu na kartě) nebo využít její hodnotu na provedení speciálních operací (zvýšení vlivu, snížení vlivu protivníka, státní převrat či vesmírné závody).
    Klíčovým prvkem hry jsou tzv. bodovací karty, jejichž zahrání způsobí vyhodnocení příslušné oblasti mapy a přidělení vítězných bodů. Zahrát karty tak, aby bodovací karta přinesla hráči co nejvíce bodů (nebo alespoň co nejméně jeho soupeři), je tedy zásadním počinem k vítězství.
    Hráči však mohou vyhrát (resp. prohrát) i jinak - to když studená válka přeroste ve válku jadernou. Některé akce a události totiž zvyšují vojenské napětí, tedy vojenský statut velmocí (Defcon). Pokud se během tahu některého z hráčů změní Defcon na 1 (válečný stav), hra okamžitě končí a tento hráč prohrál.

    Některé z karetu události ve hře: Vznik Varšavské smlouvy, Smlouva ABM, Arabsko-izrealská válka, Incident U2, Zákaz jaderných zkoušek, Fidel, Suezská krize, Hlas Ameriky, ...

    Charakteristiky:
    Počet hráčů: 2
    Doporučený věk: od 14 let
    Délka hry: 120-180 minut

    Obrázky :

    • obrázek Studená válka
    • obrázek Studená válka
    • obrázek Studená válka
    • obrázek Studená válka

  • Diskuze dočasně vypnuta

    Své dotazy k objednávkám prosím směřujte na email xzone@xzone.cz. Děkujeme.

    Komentáře (0)

  • Recenze (0)

Sledujte nás na instagramu

velikonoce, veselevelikonoce, svatky
soutez, riseoftheronin, soutezime, ps5
chudacci, filmovysoundtrack, vinyl, poorthings, poorthingsmusic
onepiece, monkeydluffy, kucharka
thelastofus2, tlou2, clickertlou, figurka
dunepart2, dune, lisanalgaib, duna, vinylovedesky, vinyly