Age of Mythology - anglická verze
PC

199
Nákupem získáte 6 kreditů
Osobní odběr
zdarma
23 let
zkušeností
Naše výhody
8x vítěz
Ceny kvality
5000
výdejen
Kód produktu: 18270
  • Kategorie

    PC / PC hry / Strategie

    Na první pohled vypadá Age of Mythology (dále jen AoM) jako přímý pokračovatel konceptu obou Age of Empires. Realtimová strategie založená na historických základech, kladoucí důraz na skvělou grafiku a hratelnost i pro strategické začátečníky. Dala by se tedy očekávat vlastně jen další vylepšení grafiky, umělé inteligence a samozřejmě vytvoření nových národů a jednotek. Pochopitelně, že tohle všechno AoM nabídne, ale Ensemble Studios se rozhodli rozšíření hry pojmout v poněkud širším měřítku. Do původní koncepce přidali vlivy klasické fantasy a smíchali je navíc s prvky mytologických příběhů prastarých národů. Do hry se tak dostanou nejen nejrůznější bájní hrdinové a rasy, ale značnou roli zde bude hrát i magie a náboženství.

    Nejzajímavější inovace oproti Age of Empires tedy spočívají především v novém pojetí jednotek a vůbec celého náhledu na historii. Základ sice nadále zůstává reálný, ale fantazii autorů byla trochu popuštěna uzda. K dispozici budou celkem tři slavné národy lidské civilizace, a sice Řekové, Vikingové a Egypťané. Báje a pověsti všech tří jsou rozmanitou a neuvěřitelně bohatou studnicí nápadů a Ensemble Studios ji dozajista náležitě využijí. Každý z národů se bude navíc dělit do tří civilizací, takže se můžeme těšit celkem na 9 rozdílných možností. Každá z nich bude uctívat i svého vlastního boha, který je bude odměňovat nejrůznějším vylepšením vlastností a dokonce i samotnými zásahy do válek. Řecký Zeus tak třeba usmaží nepřátele smrtícím bleskem, severský Odin dodá oproti tomu svým bojovníkům statečnost a informace o slabých místech nepřátel. Bohům se budete prostě muset líbit, jinak vaše cesta hrou velmi brzy skončí.

    Mezi třemi výše zmíněnými národy budou značné rozdíly a hra za každý z nich bude vyžadovat absolutně odlišnou strategii. Prvním krokem sice vždy musí být vystavění chrámu svému božstvu, ale další postup již budete muset značně přizpůsobit charakteristice a mentalitě vašich svěřenců. Zajímavé je, že celá hra bude jednou monstrózní kampaní a vaše další úkoly a cíle prostě jen vyplynou z jejího průběhu a z několika animovaných sekvencí. Autoři nicméně slibují, že v průběhu této obří kampaně budeme moci vystřídat všech devět civilizací, což si ale dost dobře nedovedu představit. Uvidíme, jak se s tím Ensemble Studios nakonec poperou. (Více si o hře můžete přečíst v preview na Tiscali Games odkud byl tento popisek vyňat). Jedná je o anglickou verzi hry a v prodeji bude kolem 12-15. listopadu.

    Předobjednat : kompletně českou verzi hry.

  • Diskuze dočasně vypnuta

    Své dotazy k objednávkám prosím směřujte na email xzone@xzone.cz. Děkujeme.

    Komentáře (0)

  • Recenze (0)

Sledujte nás na instagramu

velikonoce, veselevelikonoce, svatky
soutez, riseoftheronin, soutezime, ps5
chudacci, filmovysoundtrack, vinyl, poorthings, poorthingsmusic
onepiece, monkeydluffy, kucharka
thelastofus2, tlou2, clickertlou, figurka
dunepart2, dune, lisanalgaib, duna, vinylovedesky, vinyly