Šerif z Nottinghamu

949
Nákupem získáte 28 kreditů
Osobní odběr
zdarma
23 let
zkušeností
Naše výhody
8x vítěz
Ceny kvality
5000
výdejen
Merchandise: Desková hra
Kód produktu: 24695
  • Šerif z Nottinghamu je veselá blufovací párty hra, v níž hráči představují obchodníky vezoucí zboží na trh. Pokud chtějí získat co nejvíc peněz, hodí se provést se zbožím do města též nějaký kontraband, ale pozor, městské brány jsou hlídané a šerif se může rozhodnout že náklad důkladně prověří...

    V každém kole představuje jeden z hráčů šerifa, zatímco ostatní hráči jsou v roli obchodníků a předávají mu (v uzavřeném sáčku) karty se zbožím, a deklarují, jaké zboží vezou. Šerif jim může věřit, a sáček bez kontrolování vrátit zpět, může se ale také rozhodnout zboží zkontrolovat a sáček otevřít. V tom případě bude obchodníkovi veškerý kontraband zabaven, a navíc za něj musí šerifovi zaplatit pokutu. Pokud je kontrolované zboží v pořádku, musí naopak šerif zaplatit kompenzaci obchodníkovi za poškození jeho dobrého jména.
    Po skončení kole se dočasným šerifem stává další hráč v pořadí, hra pokračuje, dokud nebyli všichni hráči dvakrát v roli šerifa.

    Jednoduchá pravidla hry skýtají spoustu zábavy a především nejistoty - hráči se samozřejmě budou snažit provést co nejvíce zboží, čím více karet ale do sáčku vloží, tím pravděpodobnější je, že sáček bude obsahovat nějaký kontraband (hráči mohou legálně v jednom kole vést pouze jediný druh zboží).
    Mimo blufování je ve hře povoleno též šerifa podplatit - šerif může kontrolou pouze pohrozit, a pokud obchodník nabídne patřičnou částku, od kontroly upustit, což přináší další rozměr blufu, kdy si šerif může nabídkou úplatku potvrdit, že sáček neobsahuje, co by měl. Blufovat lze ale pouze do okamžiku rozhodnutí - jakmile se šerif jednou rozhodne sáček otevřít (nebo nechat zavřený), musí již toto rozhodnutí dodržet.

    Obsah balení:
    216 karet zboží
    110 žetonů mincí (v hodnotách 1, 5, 20 a 50)
    1 žeton šerifa
    5 držáků obchodníků
    5 sáčků na zboží
    pravidla

    Charakteristiky:
    Počet hráčů: 3-5
    Věk: od 8 let
    Délka hry: 60 minut

    Obrázky :

    • Šerif z Nottinghamu
    • Šerif z Nottinghamu
    • Šerif z Nottinghamu
    • Šerif z Nottinghamu
  • Diskuze dočasně vypnuta

    Své dotazy k objednávkám prosím směřujte na email xzone@xzone.cz. Děkujeme.

    Komentáře (0)

  • Recenze (0)

Sledujte nás na instagramu

playstation5, soutez, narozeniny, nerdales, ps5
assassinscreed, ezioauditore, altaïribnlaahad, purearts
nerdales, narozeniny, slavime
dungeonsanddragons, dnd, baldursgate
harleen, komiksycesksy, harleyquinn
zaklinac, geraltzrivie, yennefer, cirilla